Τιμήθηκε η Ελληνίδα αγρότισσα

Στο αφιερωμένο στην Ελληνίδα αγρότισσα μνημείο, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, έγιναν εκδηλώσεις προς τιμή της. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, το βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργο Αμυρά, τον εκπρόσωπο του Γεωργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Γιάννη Νούσια και την αγρότισσα Παρασκευή Σιούνα.
Στη διαχρονική προσφορά των γυναικών της υπαίθρου αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη, ενώ ποιήματά του αφιερωμένα στις αγρότισσες απήγγειλε ο λογοτέχνης Γεώργιος Σιμιτζής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Καλοχωρίου Κατερίνα Μπαλάφα, Πρόεδροι-Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων, και κάτοικοι της περιοχής.

3ο Φεστιβάλ Παιδικού Παιχνιδιού στο Πέτα
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο φεστιβάλ παιδικού παιχνιδιού από την ενορία Αγίου Γεωργίου Πέτα .


Τα παιδιά του τόπου μας σημειώνει η Αδελφότητα Πέτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατήρ Νικολάου και του συμβουλίου των επιτροπών και ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο .Στο προαύλιο χώρο του Αη Γιωργη στήθηκαν , μπασκέτες , ποδοσφαιράκι ,πινγκ πονγκ ,σκάκι ,επιτραπέζια και τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια .
Κορίτσια & αγόρια αγωνίστηκαν 3 μέρες δίνοντας ξεχωριστό τόνο σε όλο το Πέτα .Η τελετή λήξης ήταν ξεχωριστή με μουσικές ,βραβεύσεις στους νικητές .
Ένα μεγάλο «Μπράβο» σε όλους που εργάστηκαν εθελοντικά για να παρουσιάσουν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Ευχαριστούμε τον Πατήρ Νικόλαο για την πρόσκληση ,στις απονομές παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου μας Γιωργος Κακαριαρης .Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός ,ένα φεστιβάλ που προβάλει το Πέτα ,μια νεολαία που δημιουργεί και δίψα για εκδηλώσεις και πολιτισμό .

Στην Διεύθυνση Μεταφορών Π. Ε. Άρτας
Αιτήσεις για νέα άδεια Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης
Στις 07-08-2019 αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 106 παράγραφος 3 του Ν.4070/2012, όπως ισχύει σήμερα, για την Π. Ε. Άρτας & για το έτος 2019»
Κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει νέα άδεια Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο πρέπει να υποβάλλει σχετική Αίτηση στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ε. Άρτας, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Με την αίτηση του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών Αιτήσεων λήγει την 11-09-2019.
Για τα έντυπα των Αιτήσεων & για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ε. Άρτας, τηλέφωνο 26813-63612.

Μέσα στον Αύγουστο οι ορκωμοσίες των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού
Η ορκωμοσία των μελών των Δημοτικών, Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Στο Δήμο της Πρέβεζας η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και των λοιπών αιρετών που εξελέγησαν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 11:00 στo χώρο της Δημοτικής Αγοράς Πρέβεζας.
Στο Δήμο Ζηρού ο νυν και εκ νέου Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι θα ορκιστούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.
Τέλος η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά και των λοιπών αιρετών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 10:00 στο Δημαρχείο του Καναλλακίου.

Γιορτή τσιπούρας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας…
Την σημαντική συνεισφορά των ιχθυοκαλλιεργειών στην τοπική οικονομία, που έχουν μεγάλο μερίδιο στις εξαγωγές και που οι μονάδες τους απασχολούν πολλούς εργαζόμενους, ήταν τα κύρια σημεία που ιδιαίτερα τόνισαν οι ομιλητές στην καθιερωμένη πλέον γιορτή τσιπούρας που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη στήριξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή, ενώ ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς σημείωσε τον καθοριστικό τους ρόλο στην τόνωση της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του κλάδου για την περιοχή.
Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, ποσοστό που προσεγγίζει το 90%, εξάγεται, κυρίως στην Ε.Ε.. Ο χρηματικός όγκος αυτού του ποσοστού ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Στην περιοχή λειτουργεί ο μεγαλύτερος ιχθυογεννητικός σταθμός στα Βαλκάνια, όπως και σταθμός προπάχυνσης ψαριών. Επίσης λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας σε συνεργατική βάση σύγχρονα συσκευαστήρια, μεταποίησης και τυποποίησης. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται νέες επενδύσεις, όπως η δημιουργία μονάδας καλλιέργειας γαρίδας.
Τη γιορτή της τσιπούρας, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φιλιατών, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, προσφέροντας χιλιάδες ψημένα ψάρια στους παρευρισκόμενους, καθώς και κρασί.

Ενδέκατες Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις
Το ΔΣ της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας προσκαλεί όλους και όλες που αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα του σκακιού να συμμετάσχουν στις θερινές σκακιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, σημειώνεται πως η φιλόδοξη προσπάθεια με τον τίτλο «Ελάτε να παίξουμε σκάκι!» έχει καθιερωθεί ως θεσμός που γοητεύει τους λάτρεις του σκακιού τόσο στην πόλη και τον νομό μας όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία).
Οι εκδηλώσεις μας έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και πολλών όσοι έχουν επιλέξει την πόλη μας για τις διακοπές τους, προβάλλοντας έτσι την πόλη μας και ως τόπο αθλητικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα των φετινών γιορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Αυγούστου: Μουσική συναυλία με τους ΑΠΤΑΛΗΔΕΣ. Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», Ώρα έναρξης 9:30 μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. Προπώληση: 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 15 ετών, φοιτητές, ΑΜΕΑ.
Σημεία προπώλησης: καφενείο Άνω Βλάντο, diem, κουρείο Γιώργος Τσουράς, βιβλιοπωλείο Χάρτινο.
Σάββατο 17 Αυγούστου: Αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ). Φέτος τον αγώνα επίδειξης θα διεξαγάγει ο Ανδρέας Αθανασιάδης ο μοναδικός προπονητής σκακιού με πτυχίο πανεπιστημίου.
Κυριακή 18 Αυγούστου: Αγώνες σύντομου χρόνου (rapid). Ελάτε να διαγωνιστείτε και να ανταγωνιστείτε άλλους σκακιστές και άλλες σκακίστριες σε παρτίδες συνολικού χρόνου είκοσι (20) λεπτών. Δηλώσεις συμμετοχής είτε στο email του συλλόγου (se.nikopolh@gmail.com) είτε μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων Σαββάτου και Κυριακής: 8μμ
Τόπος εκδηλώσεων Σαββάτου και Κυριακής: Πλατεία Ανδρούτσου

Σχέδιο για τον μεσογειακό δρόμο ενέργειας
Ενδυναμώνεται σταθερά το διακρατικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός μεσογειακού δρόμου ενέργειας Αυτό προκύπτει και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Για το σχέδιο του αγωγού Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου που έχει τίτλο East Med Gas Pipeline, στο κείμενο των συμπερασμάτων της συνάντησης αναφέρεται ότι η σχετική Διυπουργική Συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία τον Δεκέμβριο του 2018, έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Φεβρουάριο του 2019 ενώ τονίζεται πως η Συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός
Από τον Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την σίτιση μαθητών μουσικού σχολείου 2019 – 2020,με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή), συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 126.503,33€(59.036,29€ για το 2019 και 67.470,04€ για το 2020) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την Δευτέρα 19–08-2019 ώρα 15:00 μ.μ.

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε πυρκαγιά στην Τοπική Κοινότητα Άνω Πέτρας ! Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εκφράζει την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και ευχαριστεί το σύνολο των πυροσβεστών ! Το κλίμα συνεργασίας που επικρατεί μεταξύ των αρμόδιων αρχών έρχεται να συμπληρώσει και η ενεργή διάθεση και συμμετοχή των δημοτών, σημειώνει με ανάρτησή του ο Δήμαρχος κ. Περικλής Μίγδος.

Υπόθεση ληστείας
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας για υπόθεση ληστείας που έγινε προχθές το πρωί σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής των δραστών. Το ανωτέρω όχημα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας και είχε δηλωθεί η κλοπή του πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας.