Προβολή Ταινίας "Ο Ειρηνοποιός" του Γούντι Άλεν

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας
Στη Ρωσία του 19ου αιώνα, ένας δειλός άντρας υποχρεώνεται να στρατολογηθεί μετά την εισβολή του Ναπολέοντα στην πατρίδα του και άθελά του ανακηρύσσεται ήρωας. Ενώ αυτός επιθυμεί όσο τίποτα άλλο την λήξη του πολέμου, η νεαρή και παράτολμη αγαπημένη του θα τον μπλέξει σε ένα σχέδιο δολοφονίας του Γάλλου στρατηγού!
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συγχαρητήρια δημάρχου Ζηρού προς τους εισαχθέντες στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή αποτελεί την επιβράβευση μιας κοπιαστικής και επίπονης προσπάθειας. Εύχομαι στην κάθε μαθήτρια και στον κάθε μαθητή ξεχωριστά να καταφέρει μέσα από τις σπουδές που επέλεξε να ακολουθήσει, να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες και τα όνειρά του και να ανοίγει διαρκώς καινούργιους δρόμους και ορίζοντες στη ζωή του, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και ‘τρέχει’ με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς που με προσωπικές θυσίες και σε εποχές δύσκολες, στήριξαν στο έπακρο τις προσπάθειες των παιδιών τους.
Όσο για τις μαθήτριες και τους μαθητές που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση, δεν πρέπει να αποθαρρύνονται, διότι πάντα υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες αλλά και πολλές επιλογές, για να διεκδικήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό των νέων, των εκπαιδευτικών και των γονιών για να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε κάθε τους προσπάθεια.
Η χώρα και ιδιαίτερα ο τόπος μας, χρειάζονται τις γνώσεις και τις ιδέες των νέων ανθρώπων και επιστημόνων γιατί είναι η μοναδική και σίγουρη επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον.
Καλή πρόοδο και κάθε καλό σε όλους!
Συγχαρητήρια και πάλι”!

Η Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Βάσω Μέγα για την Επιτροπή πρωτογενούς τομέα
Σε Ευχαριστήρια επιστολή της η Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Βάσω Μέγα προς την Επιτροπή για θέματα πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ιωαννιτών, αναφέρει τα εξής:
« Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος τον Μάρτιο του 2017 για θέματα «Ανάπτυξης Υπαίθρου- Πρωτογενούς Τομέα και Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων» θεώρησα επιβεβλημένο και ουσιαστικό να συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μία επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών, των συλλογικών φορέων αλλά και των ιδιωτικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων του αγροτικού χώρου.
Η Επιτροπή στο πλαίσιο λειτουργίας της ανέδειξε προβλήματα και προσπάθησε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για σημαντικά ζητήματα του χώρου όπως ενδεικτικά βοσκοτόπια , δασικοί χάρτες, μειονεκτικές περιοχές, προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης, προώθηση τοπικών προϊόντων, εκμετάλλευση δυναμικών καλλιεργειών (αρωματικά φυτά , μανιτάρια κ.λ.π. ), αγροτική οδοποιία .

Στα περιορισμένα χρονικά περιθώρια από τη σύσταση της Επιτροπής μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσης Δημοτικής μας Αρχής και έχοντας πάντα ως αρνητικό παράγοντα τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, έγιναν τα αρχικά σημαντικά βήματα για την εδραίωση της συνεργασίας όλων των τοπικών παραγόντων του πρωτογενή τομέα, που ήταν απαραίτητα για να προωθηθούν η ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, η σύνδεση τους με το τουριστικό προϊόν, κυρίως του Δήμου Ιωαννιτών, η ανάδειξη του προβλήματος του αποχαρακτηρισμού κοινοτήτων μας από μειονεκτικές, ενώ απομένουν και ζητήματα στα οποία εφόσον συνεχίσει την δράση της η Επιτροπή θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να υπάρχουν λύσεις υπέρ των παραγωγών μέσω της διασφάλισης της βιωσιμότητας των κάθε είδους εκμεταλλεύσεων.
Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω τις Ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη της επιτροπής για την συνεργασία και την βοήθεια τους κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών και να ευχηθώ καλή συνέχεια στις όποιες προσπάθειες καταβληθούν για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της Υπαίθρου του Δήμου Ιωαννιτών. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί στους εκπροσώπους σας στην επιτροπή.
Με τιμή
Βάσω Μέγα»

Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας μας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές τους. Έκαναν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με κόπο, στερήσεις, θέληση και στόχους. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή! Αξίζουν, όμως, σε όλους συγχαρητήρια για την μέγιστη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι διδάχθηκαν οτι για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται διαρκής αγώνας, προσπάθεια και επιμονή.

»Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω τους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη μας για να φοιτήσουν στις αναβαθμισμένες πλέον Πανεπιστημιακές Σχολές και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές. Η ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερη για την Άρτα καθώς είναι η πρώτη χρονιά με τις αναβαθμισμένες, πλέον, Πανεπιστημιακές Σχολές στην περιοχή μας, καθώς και με την ίδρυση και λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα. Εύχομαι να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των νέων Σχολών και να ωφελήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας. Ο Δήμος Αρταίων θα είναι αρωγός στη λειτουργία των Σχολών και δίπλα σε φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό».

2ο Ομαδικό – Αναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης
Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στις 10 πμ και 10 μμ αντίστοιχα
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης
Ο Δήμος Δωδώνης, το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης “S.H. Foulkes” (ΙΟΑΦ – μέλος EGATIN) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, διοργανώνουν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το 2ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης.
Το θέμα του Συμποσίου είναι η «Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και Ομαδική – Αναλυτική σκέψη – Οι Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και σήμερα».
Με αφετηρία το σύνθετο ρόλο του ιερού της Δωδώνης κατά την Ελληνική αρχαιότητα, το Συμπόσιο στοχεύει στην αναζήτηση συνδέσεων της Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και Ομαδική- Αναλυτική σκέψη, με επίκεντρο τις ασυνείδητες ομαδικές δυναμικές στην Αρχαιότητα και σήμερα.

Η ομαδική-αναλυτική σκέψη που βασίζεται σε μια ολιστική αντίληψη των πραγμάτων, συμπυκνώνοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον, ενδεχομένως μπορεί να συμβάλει σε νέες νοηματοδοτήσεις, καθώς και σε αναδύσεις νέων προοπτικών προσέγγισης της αρχαίας κληρονομιάς μας και ανάδειξης της αξίας της, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, σύντομες εισηγήσεις Ομαδικών Αναλυτών, Αρχαιολόγων και Ιστορικών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσω του διαλόγου με το κοινό και Ομάδες (Μικρές και Μεγάλη), βιωματικής συμμετοχής και συζήτησης.
Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι άνευ κόστους αλλά κρίνεται απαραίτητη η υποβολή της σχετικής δήλωσης συμμετοχής, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Ιδιαίτερα για τη συμμετοχή στις Ομάδες είναι αναγκαία η εμπρόθεσμη δήλωση ενδιαφέροντος, η οποία λήγει την 23η Ιουνίου 2019.
Διαβάστε την πρώτη ανακοίνωση του ΙΟΑΦ: ioaf.eu/dodoni-symposium. Δηλώσεις Συμμετοχών στο ioaf.eu/dodoni-symposium. Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2107218217. Email: info@ioaf.eu