Από την Β’ Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΙ και την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας
Η τεχνολογία και η καινοτομία στην υπηρεσία του καρδιαγγειακού ασθενή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συνεδρίου για τις εξελίξεις στην Καρδιολογία, που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ, στις 14-15 Ιουνίου.
Η διοργάνωση του Συνεδρίου, ψυχή του οποίου είναι ο καθηγητής και Δ/ντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Λάμπρος Μιχάλης, γίνεται από την Β’ Καρδιολογική Κλινική ΠΓΝ Ιωαννίνων και την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, με θέμα «Καρδιολογία- Γνωρίζοντας το παρόν και Κοιτάζοντας το μέλλον, ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη Πρόληψη, Διάγνωση & Θεραπεία».
Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ακαδημαϊκής Εταιρείας Άρτας, του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και του Δήμου Αρταίων.
Αποκλειστικός χορηγός του Συνεδρίου είναι η εταιρεία UNI-PHARMA της
Εκπαιδευτική δραστηριότητα
Εν τω μεταξύ, η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τη διαδικτυακή εκπαιδευτική δραστηριότητα της για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 και θα την ολοκληρώσει στα μέσα Ιουνίου 2024.
Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα, πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη βράδυ από τις 8:00μμ – 9:00μμ και είναι δομημένη σε κύκλους μαθημάτων, ώστε να καλύπτονται όλα τα κεφάλαια του Core Curriculum της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών. Κάθε μάθημα θα διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά και στο τέλος των ομιλιών θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διάδραση με όσους παρακολουθούν.
Σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι:
-η συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των καρδιολόγων, ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινής κλινικής πράξης τους με το βέλτιστο για τους ασθενείς τρόπο
-η εξοικείωση όσων ειδικών καρδιολόγων εργάζονται σε Νοσοκομεία που έχουν πρόγραμμα ειδίκευσης, στο Core Curriculum της Καρδιολογίας, ώστε να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις
-ο εφοδιασμός των ειδικευόμενων καρδιολόγων με τις γνώσεις που απαιτούνται, αφενός για να ασκήσουν στο μέλλον την Καρδιολογία και αφετέρου να διεξέλθουν με επιτυχία τις εξεταστικές δοκιμασίες και
-η μεταφορά τεχνογνωσίας από Έλληνες, κυρίως, συναδέλφους που διαπρέπουν στο εξωτερικό, στην Ελληνική πραγματικότητα.
Όλα τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθηθούν είτε ζωντανά, είτε κατ’ επίκληση (on demand).
Τους επόμενους μήνες θα είναι σε εξέλιξη δύο νέοι κύκλοι διαδικτυακών μαθημάτων μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς
-1ος Κύκλος: Πρακτικά Μαθήματα Αρρυθμιολογίας
Ομιλητής: Στυλιανός Τζέης, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων, ΜΗΤΕΡΑ.
-2ος Κύκλος: Διαχείριση ασθενών με κληρονομικές καρδιαγγειακές παθήσεις: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση
Ομιλήτρια: Ελένη Νάκου, Consultant Cardiologist in Inherited Cardiac Conditions and CMR, Royal Devon Healthcare NHS Foundation Trust.