Συνάντηση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών με Δήμαρχο ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών στις σχολικές μονάδες του Δήμου ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ μέσα στην διάρκεια των θερινών διακοπών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας συνατήθηκε με τον Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστο Χασιάκο.

Μετά την συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση που υπογράφουν για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος Γούσιας Σπυρίδων και η Γενική Γραμματέας Σκαπινάκη Μυρτώ και που αναφέρει: « έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με στόχο την διασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών για
την καλύτερη δυνατή απόδοση του εκπαιδευτικού έργου, προχώρησε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 σε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ.Χασιάκο Χρήστο κι εκπρόσωπο των τεχνικών υπηρεσιών στο Βουργαρέλι στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Από την πλευρά μας θέσαμε ως στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών στις σχολικές μονάδες του Δήμου μέσα στην διάρκεια των θερινών διακοπών, έτσι ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να έχουν ολοκληρωθεί. Ο κ.Δήμαρχος μας πληροφόρησε πως στις περισσότερες σχολικές μονάδες του Δήμου δεν υπάρχουν κτιριακά ζητήματα παρά μόνο μικροεπισκευές, οι οποίες μας διαβεβαίωσε ότι θα διεκπεραιωθούν εγκαίρως.

Όσον αφορά, το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται το Δημοτικό Σχολείο Βουργαρελίου και το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάτουνου, τα οποία επί 2 συναπτά έτη έχουν μετακινηθεί στο Γυμνάσιο Βουργαρελίου και ΚΔΑΠ αντίστοιχα, εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία των εργασιών, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δυσχεραίνει την λειτουργιά των σχολικών μονάδων.

Μας πληροφόρησε ότι υπάρχει κωλυσιεργία στην εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού προκειμένου ο εργολάβος να προβεί στην ολοκλήρωση των εργασιών. Ζητήσαμε να βρεθεί άμεσα τρόπος χρηματοδότησης του έργου, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. Από την πλευρά του, μας απάντησε ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση κι η συνέχιση του έργου.

Κλείνοντας, ως Διοικητικό Συμβούλιο, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε εγρήγορση.
των εργασιών. Ζητήσαμε να βρεθεί άμεσα τρόπος χρηματοδότησης του έργου, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. Από την πλευρά του, μας απάντησε ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση κι η συνέχιση του έργου.

Κλείνοντας, ως Διοικητικό Συμβούλιο, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε εγρήγορση».