ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ για τα μισθολογικά ζητήματα μελών ΔΕΠ

Ανακοίνωση για τα μισθολογικά ζητήματα των μελών Δ.Ε.Π. εξέδωσε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πρόσφατη έκτακτη επιχορήγηση 38 εκατ. ευρώ σε 15 Πανεπιστήμια, για την κάλυψη δαπανών που προέκυψαν σε συμμόρφωση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν καταβολές αναδρομικών αποδοχών μελών Δ.Ε.Π., δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα των αποδοχών των μελών Δ.Ε.Π. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με τις αποφάσεις 1911-12/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας ωθώντας τα μέλη Δ.Ε.Π. σε επαναλαμβανόμενες αγωγές. Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ευθαρσώς αποφασίσει ότι οι μειώσεις αποδοχών και οι καταργήσεις επιδομάτων και αποζημιώσεων, αντίκεινται στο άρθρο 16 του Συντάγματος και την απορρέουσα από αυτό αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των μελών Δ.Ε.Π., καθώς και προς τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας και για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται οι ειδικές μισθολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν πριν από τον αντισυνταγματικό ν. 4093/2012.

H ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καλεί
• Την κυβέρνηση να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να διαμορφώσει νέο μισθολόγιο για τα μέλη Δ.Ε.Π.
• Τις πρυτανικές αρχές να συνταχθούν με τα αιτήματα της καθολικής απόδοσης των διαφορών στις απολαβές των μελών Δ.Ε.Π. και της αναδιαμόρφωσης του μισθολογίου τους σε πλήρη συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
• Τους συλλόγους μελών Δ.Ε.Π. και την Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. να αναλάβουν πρωτοβουλίες εκ νέου ανάδειξης του ζητήματος της μισθοδοσίας των μελών Δ.Ε.Π. στη βάση των ανωτέρω διεκδικήσεων.