Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για φέτος έχει τον γενικό τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά», προγραμματίζοντας εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου.

Στη δράση με τίτλο «Στα μυστικά του κάστρου», που θα υλοποιηθεί το διήμερο Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μέρος μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Μαργαριτίου.

Οι μαθητές, μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, θα γνωρίσουν την ιστορία και την αρχιτεκτονική των δύο κάστρων, τα οποία αποτελούν μέρος ενός δικτύου σημαντικών πολιτιστικών μνημείων κατά μήκος της διασυνοριακής περιοχής Αδριατικής και Ιονίου.

Για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και στην περιοδική έκθεση με χαρακτικά έργα των διδασκόντων και των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα είναι ελεύθερη κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.