Δύο πλατινένια και τρία χρυσά βραβεία απέσπασε η ΗΠΕΙΡΟΣ σε δύο υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς, με τα προϊόντα της να αναγνωρίζονται άλλη μια φορά για την κορυφαία ποιότητά τους και να επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους ως άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής τυροκομικής παράδοσης.
Αναλυτικά, τα προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ και ΗΠΕΙΡΟΣ Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ απέσπασαν από ένα Χρυσό Βραβείο στον διαγωνισμό International Cheese and Dairy Awards 2024. Πρόκειται για έναν κορυφαίο διαγωνισμό ο οποίος διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1897 και συγκεντρώνει παραγωγούς τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων παγκόσμιας κλάσης. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 5.500 και η αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων γίνεται μέσω της όρασης, της όσφρησης, της γεύσης, της αφής και της ακοής.
Οι επιτυχίες για την ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίστηκαν και στον διεθνή διαγωνισμό Olymp Awards 2024 με τρεις διακρίσεις συνολικά. Συγκεκριμένα, η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ και η ΗΠΕΙΡΟΣ Αλειφωτή κατέκτησαν από ένα Πλατινένιο Βραβείο, ενώ η ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ έλαβε το Χρυσό Βραβείο. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, η αξιολόγηση των προϊόντων πραγματοποιείται από γνωστούς και διακεκριμένους chef μέσω τυφλής δοκιμής, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και αμεροληψία των αποτελεσμάτων.
«Οι πέντε νέες αυτές διακρίσεις συνιστούν έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, πλούσιων σε γεύση και διατροφική αξία, που βασίζονται στην παράδοση της ελληνικής τυροκομίας και τα οποία κάθε χρόνο κερδίζουν επάξια μια θέση στο τραπέζι όλο και περισσότερων Ελλήνων και ξένων καταναλωτών», ανέφερε η Μαρία Γιαννακοπούλου, Marketing Director της ΗΠΕΙΡΟΣ.