
Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων Μίκης Θεοδωράκης : «Ἄξιος Ἐστί» συναυλία–αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων από κοινού με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη σύμπραξη δύο εμβληματικών τραγουδιστών, του Σπύρου Κλείσσα και της Ναδίνας Τζιάτζιου, θα παρουσιάσουν μια συναυλία αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Άξιος Εστί», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή βίντεο και φωτογραφιών, που επιμελήθηκε η Μελίνα Βλάχου, ενώ κάποια από τα τραγούδια του Θεοδωράκη έχουν χορογραφηθεί από την Αριστέα Λίτου.
Το τεράστιο μουσικό σύνολο, από 60 και πλέον μουσικούς, έχει ετοιμάσει αντιπροσωπευτικά έργα του Μίκη, από όλες τις περιόδους της ζωής του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ώρα 21:00, στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας και θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, 15 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Το πρόγραμμα
-Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00
Αύλειος Χώρος Μουσείου Αργυροτεχνίας,
Κάστρο Ιωαννίνων
Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτιστικών Θεσμών, Εκδηλώσεων & Πολιτισμού, Δήμου Ιωαννιτών Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
Είσοδος Ελεύθερη
Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών Μουσική
Διεύθυνση: Μιχάλης Βακάλης και Γεώργιος Χλίτσιος
Τραγουδιστές: Σπύρος Κλείσσας και Ναδίνα Τζιάτζιου
Ανώτερη Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου»
Χορογραφία: Αριστέα Λίτου
Βίντεο projection: Μελίνα Βλάχου
Παρουσίαση προγράμματος: Φωτεινή Κοτσιάφτη
Πρόγραμμα: Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021) Αποσπάσματα από τα έργα: Άξιον Εστί, Τα Λαϊκά, Romancero Gitano, Ζορμπάς κ.ά.