Ροδόπη: Μπαράζ συλλήψεων για τον πνιγμό της11χρονης

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης, Νικόλαος Κηφνίδης, ανακοίνωσε ότι η αιτία θανάτου του 11χρονου κοριτσιού από τους Σιδεράδες Κομοτηνής ήταν «πνιγμός εντός ύδατος». Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Αυγούστου, όταν το παιδί παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ιμέρου, στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών.

Για “κλασικά ιατροδικαστικά ευρήματα που συνηγορούν στον πνιγμό εντός ύδατος”, έκανε λόγο ο κ. Κηφνίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, συμπληρώνοντας πως εντόπισε και υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του κοριτσιού, στοιχείο που παραπέμπει μεν σε κατανάλωση τροφής πριν την είσοδό του στο νερό, όχι όμως σε ποσότητα που να ευθύνεται για την τραγική εξέλιξη.

Για τον πνιγμό του άτυχου παιδιού στη Ροδόπη, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά τέσσερα νέα άτομα.

Συγκεκριμένα, υπόλογοι πλέον στη δικαιοσύνη είναι η αδελφή της 11χρονης για έκθεση σε κίνδυνο, ένας 43χρονη χειριστής ταχυπλόπου, ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλλος και μια 27χρονη ναυαγοσώστρια (υπήκοος Κύπρου) για «παράλειψη προσφοράς βοήθειας».

Υπενθυμίζεται ότι για το τραγικό συμβάν έχουν ήδη συλληφθεί και οι γονείς του κοριτσιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.