Συνελήφθη κυνηγός στα Ιωάννινα για απόπειρα σωματικής βλάβης

Συνελήφθη στις 4-11-2025 το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σύμφωνα με την οποία, χθες το πρωί, βολίδα φυσιγγίου έθραυσε τζάμι σταθμευμένου αυτοκινήτου σε περιοχή των Ιωαννίνων καταλήγοντας στο εσωτερικό του, εντός του οποίου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η βολίδα προήλθε από κυνηγητικό όπλο του ημεδαπού, ο οποίος βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή για κυνήγι πουλιών, κατέχοντας σχετικές άδειες για την κατοχή του όπλου και τη θήρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα στο αυτοκίνητο βολίδα, κυνηγητικό όπλο και πλήθος φυσιγγίων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

 

Κλοπές χρυσαφικών από σπίτια στην Άρτα

Ένας ημεδαπός και μία ημεδαπή ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 28/10/2025, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε δύο διαμερίσματα στην πόλη της Άρτας, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας -7.000- ευρώ.
Μάλιστα, στη μία περίπτωση, αφαίρεσαν τα τιμαλφή μέσα από χρηματοκιβώτιο, το οποίο άνοιξαν με κλειδί που βρήκαν ερευνώντας τους χώρους του σπιτιού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.