Στο Δήμο Πωγωνίου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θοδωρικάκος

Το Δήμο Πωγωνίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θοδωρικάκος με αφορμή το ταξίδι του στα Γιάννενα για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.
Ο κ. Θοδωρικάκος επισκέφθηκε το Καλπάκι, το Δελβινάκι καθώς και την Πωγωνιανή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους φορείς της περιοχής όσο και με τους κατοίκους του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου.

Στην έδρα του Δήμου, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο Μουσείο Πολέμου και το Μνημείο του Μαχητή και έστειλε μήνυμα ότι ο στρατός δίνει σιγουριά στο λαό και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα τους ακρίτες. Στην Πωγωνιανή ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την Κιβωτό του Κόσμου όπου ενημερώθηκε για τις ανάγκες της δομής και έπαιξε με τα παιδιά στα οποία μοίρασε και δώρα. Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου πλέκοντας το εγκώμιο των συνοριακών για το έργο τους και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης ενημέρωσε διεξοδικά τον υπουργό για τα αιτήματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το ακριτικό Πωγώνι και τους κάτοικους του.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Ήπειρο
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (30-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Τρίτη (31-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Πέμπτη (02-01-2020) και ώρες από 18:00-01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Παρασκευή (03-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (04-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας
Με το Νομό Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πεζών στα κέντρα των πόλεων
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας οργάνωσε και υλοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ταυτόχρονη ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις του Νομού Πρέβεζας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες

Με το Νομό Πρέβεζας ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πεζών στα κέντρα των πόλεων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας οργάνωσε και υλοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ταυτόχρονη ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις του Νομού Πρέβεζας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες.
Συγκεκριμένα σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πρέβεζας διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και συζήτησαν με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών, και όχι μόνο, ομάδων μέσα στην πόλη.

Επίσης, ανάλογη δράση έγινε στην Πάργα, στη Φιλιππιάδα καθώς και στο Καναλλάκι Πρέβεζας από αστυνομικούς των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων.
Τέλος, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου οι ενημερωτικές δράσεις καθώς και οι έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ θα συνεχιστούν και με τη νέα χρονιά.