Oι μεγάλες προκλήσεις του 2020
Του Νότη Μαριά
Με την είσοδο του 2020 η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις που θα καθορίσουν την πορεία της στην παρούσα νέα δεκαετία.
Για τον λόγο αυτόν η Αθήνα οφείλει να διαμορφώσει ένα συνεκτικό εθνικό σχέδιο με στόχο:
1)Tην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας η οποία καθημερινά κλιμακώνεται με άμεσο στόχο την ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης και την αρπαγή ελληνικού θαλάσσιου και χερσαίου χώρου. Η ελληνική πλευρά πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας που θα ενταθεί το προσεχές διάστημα και να παραμείνει πιστή στην πάγια πατριωτική μας στάση η οποία συμπυκνώνεται στο γνωστό «Μολών Λαβέ» προχωρώντας ταυτόχρονα στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (νμ) και στην ανακήρυξη ΑΟΖ στα 200νμ πέραν των χωρικών υδάτων των 12νμ.
2)Την οικοδόμηση συμμαχιών για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει όπως έχουμε προτείνει ήδη εδώ και τρία χρόνια να επιδιωχθεί η υπογραφή Αμυντικού Συμφώνου με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής με τη Γαλλία καθώς και η ενίσχυση της στρατιωτικής και διπλωματικής συνεργασίας μας με άλλες χώρες όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.
3)Τη λήψη μέτρων σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό μιας και η Ελλάδα δεν αντέχει πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Μάλιστα καθώς ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πλημμυρίζει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες η Ελλάδα οφείλει να παλέψει για τη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος της ΕΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Πατρίδα μας στις άλλες χώρες της ΕΕ. Επιπλέον η Αθήνα οφείλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 72 Συνθήκης Λειτουργίας ΕΕ και για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας να αναστείλει τη λειτουργία της Σένγκεν, του Δουβλίνου 3 και όλων των σχετικών διατάξεων της ΕΕ σε σχέση με το μεταναστευτικό.
4)Την ένταση του αγώνα μας για τη Μακεδονία μας και την απομόνωση των Σκοπίων καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχθούμε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Σκοπίων και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας που δρομολογήθηκε με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα πρέπει να ακυρωθεί.
5)Τη συμπαράταξη της Αθήνας με το Παρίσι προκειμένου να μην γίνει καμία νέα διεύρυνση της ΕΕ ιδίως με Σκόπια, Αλβανία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο και Βοσνία. Ειδικότερα η Αλβανία οφείλει να δεχθεί την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα και να πάψει να είναι το καλό παιδί της Άγκυρας. Επιπλέον να υποχρεωθούν τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
6)Την κλιμάκωση του αγώνα μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Έτσι η Ελλάδα οφείλει να στραφεί νομικά κατά της Γερμανίας και να προχωρήσει στην δικαστική διεκδίκηση της καταβολής των Πολεμικών Επανορθώσεων, της εξόφλησης του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, της πληρωμής των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν κατά τη γερμανική κατοχή και της επιστροφής των κλαπέντων από του ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών. Επιπλέον η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 και να τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.
7)Την ακύρωση και ανατροπή όλων των μνημονιακών συμβάσεων και νόμων που έχουν μετατρέψει την Πατρίδα μας σε αποικία χρέους. Αυτό σημαίνει πέραν των άλλων διαγραφή του επονείδιστου χρέους, λογιστικό έλεγχο και διεκδίκηση αποζημιώσεων από την τρόικα η οποία με τα μνημόνια φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό και άρπαξε τα ασημικά της Πατρίδας μας.
8)Την καθιέρωση Ειδικής Σχέσης της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης η οποία θα επιτρέψει την αυτοδύναμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της νομισματικής μας κυριαρχίας εντός ευρώ και Ευρωζώνης με στόχο την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημογραφική αναγέννηση της Πατρίδας μας.
Μόνο μ΄ αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε πραγματικά και περήφανα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα 2500 χρόνια από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα.