ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους καθιερώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών. Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:30, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών που βρίσκεται στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Η λιτή εκδήλωση έγινε παρουσία του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Αστυνομικού Διευθυντή κ. Χρήστου Τυρολόγου, καθώς και πολλών συναδέλφων.
Χρέος όλων μας είναι να μη λησμονήσουμε ποτέ τους νεκρούς μας και να διδασκόμαστε από τις πράξεις τους. Αιωνία η μνήμη τους.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ο χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Κέφι, έντονο παλμό, ποιοτική μουσική και μια μοναδική έκπληξη συνέθεσαν το ημερήσιο παραδοσιακό γλέντι-χορό τού ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών το οποίο έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων. Συγκινητική, εξάλλου, ήταν η προσέλευση του κόσμου, μελών, φίλων και εκπροσώπων από χορευτικά σωματεία, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη φιλοξενία.
Το συγκρότημα του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Βασίλη Παπαγεωργίου με τον Νίκο Δάσκαλο στο τραγούδι, ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς χορευτές, αποδίδοντας μοναδικά τον μουσικοχορευτικό πλούτο της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η έκπληξη του γλεντιού ήταν ο ξέφρενος σοκολατοπόλεμος που ακολούθησε με την είσοδο των προέδρων των Σοκολατομαχιών και των Σοκολατοπαικτών, Περικλή Δημητρόπουλου και Διονυσίας Τσάκου, αντίστοιχα, που έδωσαν ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού, Χάιδας Αλέξανδρος, εκπροσωπώντας έναν σύλλογο με βαθιά προσφορά στο λαϊκό πολιτισμό βράβευσε τα τοπικά σωματεία σοκολατορίχτες, σοκολατομαχίες, σοκολατομανίες, σοκολατοπαίκτες και σοκολατοδρομίες, για την μακροχρόνια προσφορά τους στη διατήρηση του εθίμου του σοκολατοπόλεμου καθώς και για την συμβολή τους επιτυχία του πατρινού καρναβαλιού.
Είναι γεγονός ότι ο χορός-γλέντι του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών είναι αδιαμφισβήτητα για την Πάτρα ένας από τους καλύτερους χορούς με παραδοσιακή μουσική, τιμώντας τόσο το λαϊκό πολιτισμό και όσο και την πόλη της Πάτρας. Καλό υπόλοιπο καρναβαλιού. Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

Τα «Αγαθά στοιχειά» σε έντυπη μορφή
Η κ. Παναγιώτα Λάμπρη ενημερώνει πως, μετά από παρότρυνση φίλων, η συλλογή των διηγημάτων της, «Αγαθά στοιχειά», κυκλοφορεί πλέον και σε έντυπη μορφή.
Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να την αποκτήσει ή να τη χαρίσει σε ανθρώπους, οι οποίοι δυσκολεύονται στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορεί να την προμηθευτεί από το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» (Γεροκωστοπούλου 31, Πάτρα, τηλ. 2610-278727) ή να επικοινωνήσει μαζί της στο messenger, στο fb, ή στον αριθμό: 6979908946.
Εννοείται πως το βιβλίο εξακολουθεί να διανέμεται δωρεάν στην ηλεκτρονική του μορφή και στη γνωστή διεύθυνση: https://issuu.com/panagiotalampri/docs/_-_4edc698a5c8dac

H ΑΡ.Π.Η δηλώνει παρών στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές
Το Σαββάτο 18/2/23 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνέλευση της περιφερειακής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ με θέμα: «απολογισμός δράσης του τελευταίου διαστήματος και η παρέμβαση της παράταξης στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την εισήγηση του σ. Βλάχα Παναγιώτη εκ μέρους της γραμματείας της κίνησης και τη παρουσίαση του απολογισμού δράσης του τελευταίου διαστήματος από το περιφερειακό σύμβουλο σ. Γαλατά Ζώη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις εξελίξεις στη περιφέρεια , την αντιλαϊκή διοίκηση Καχριμάνη, τη στάση των άλλων παρατάξεων και για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Τα μέλη της ΑΡ.Π.Η αποφάσισαν να οργανώσουν τη νέα εκλογική παρέμβαση με κάλεσμα για αγωνιστική-μαχητική διεύρυνση της περιφερειακής κίνησης. Αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση πολιτικής συνεργασίας , διαλόγου και κοινής δράσης, με το αναγκαίο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής για κοινό μέτωπο όλων των δυνάμεων της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς που αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του τοπικού κράτους παρά μόνο σύγκρουση με αυτό για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία του περιβάλλοντος.
Τις επόμενες μέρες η γραμματεία της περιφερειακής κίνησης θα οργανώσει και θα υλοποιήσει τη συγκεκριμένη απεύθυνση, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με δημόσια παρουσίαση της πρότασης εκλογικής παρέμβασης σε εύλογο χρονικό διάστημα.