MILES HEWSTONE - WOLFGANS STROEBE- KLAUS JONAS

Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία

Επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης: Γεώργιος Αμπακούμκιν

Για περισσότερα από 25 χρόνια το Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία συνδυάζει την παραδο­σιακή επιστημονική αυστηρότητα με ένα σύγχρονο επίπεδο προσβασιμότητας, παιδαγωγικής και στήριξης των διδασκόντων, για να προσφέρει έναν οριστικό οδηγό στον συναρπαστικό και διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.
Αυτή η έκτη αγγλική και δεύτερη ελληνική έκδοση, πλήρως αναθεωρημένη και εκσυγχρονισμένη για να παρουσιάσει τρέχοντα ζητήματα του χώρου και την υποκείμενή τους θεωρία, έχει σχεδια­στεί ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες φοιτητών και φοιτητριών σε όλα τα επίπεδα, με κείμενα που έχουν συντάξει πρωτοπόροι ψυχολόγοι, που χαίρουν αναγνώρισης ως ειδικοί στα θέματα που καλύπτονται στο κάθε αντίστοιχο κεφάλαιο.

Το κείμενο επωφελείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από ένα εκσυγχρονισμένο πλήθος καινοτόμων παιδαγωγικών χαρακτηριστικών, τα οποία έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν τη φαντασία, σε συνδυασμό με μια αυστηρή προσέγγιση ως προς την επιμέλεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα συνεκτικό και ομοιόμορφο στιλ που είναι προσβάσιμο από όλους. Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται τόσο σε σημαντικά θέματα όσο και σε βασικές μελέτες δείχνοντας πώς ο συναφής ερευνητικός χώρος έχει αναπτυχθεί στην πάροδο των ετών και συνδέοντας κλασικές και σύγχρονες θεωρήσεις.

Στα βασικά γνωρίσματα αυτού του ιδιαίτερα επιτυχημένου εγχειριδίου περιλαμβάνονται:
• Πλήρης κάλυψη όλων των σημαντικών θεωριών και θεμάτων.
• Συζητήσεις που εστιάζουν σε σημαντικές ερευνητικές μελέτες και στις συνέπειες των ευρη­μάτων τους.
• Περιγραφές της εφαρμογής της θεωρίας και της έρευνας στην πραγματική ζωή παρουσιάζονται σε όλη την έκταση του εγχειριδίου στα ένθετα «Κοινωνική Ψυχολογία πέρα από το εργαστήριο».
• Ένθετα «Ατομικών διαφορών», τα οποία λειτουργούν ως παραδείγματα και περιέχουν στοι­χεία από κλίμακες που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση μεταβλητών που συζητούνται στα κεφάλαια.

• Σαφή συμπεράσματα, προτάσεις για περαιτέρω μελέτη και μαθησιακές ερωτήσεις για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.
• Συνοπτικές βιογραφίες των «Πρωτοπόρων στον χώρο», τόσο κλασικών όσο και σύγχρονων επιστημόνων από όλον τον κόσμο που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον ερευνητικό τους το­μέα.
ISBN 978-960-02-3620-0, Σχήμα 21×29, Σελίδες 786, Τιμή: €70,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ),Βάρος:2160gr, Έκδοση Αθήνα 2020

Οι συγγραφείς του τόμου
Ο Miles Hewstone είναι Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει πολλές δημοσιεύσεις για την κοινωνική νόηση, την κοινωνική επιρροή και τις διομαδικές σχέσεις· η τρέχουσα εργα­σία του επικεντρώνεται στη μείωση των διομαδικών συγκρούσεων μέσω διομαδικής επαφής. Ο Καθηγητής Hewstone υπήρξε διευθυντής σύνταξης του British Journal of Social Psychology και συνιδριτικός διευθυντής σύνταξης του European Review of Social Psychology. Έχει, επίσης, τιμηθεί με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Spearman (1987) και το Βραβείο του Προέδρου για Διακεκριμένη Συνεισφορά στην Ψυχολογική Γνώση (2001) της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί αρκετά βιβλία, όπως το Ψυχολογία [Psychology] (2005, Blackwell) και το Μειονοτική επιρροή και καινοτομία [Minority Influence and Innovation] (2010, Taylor and Francis).

Ο Wolgang Stroebe έχει διδάξει κοινωνική ψυχολογία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας και είναι σήμερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και στο Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν, και τα δύο στην Ολλανδία. Έχει συγγράψει ή συν-συγγράψει οκτώ βιβλία και περισσότερα από εκατό επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια για θέματα κοινωνικής ψυχολογίας και ψυχολο­γίας της υγείας. Είναι μέλος μεγάλου αριθμού διεθνών εταιρειών και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το επιστημονικό έργο του, όπως έναν τιμητικό διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν (Βέλγιο), το Βραβείο Tajfel για τη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή κοινωνική ψυχολογία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχολογίας και το Βραβείο για Επιτεύγματα στο Σύνολο της Καριέρας του από τη Γερμανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Ο Klaus Jonas έχει διδάξει κοινωνική και οργανωσιακή ψυχολογία σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Είναι Καθηγητής Κοινωνικής και Οικονομικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Έχει δημοσιεύσει για τις στάσεις, τα στερεό­τυπα και τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Τα τρέχοντα ενδιαφέροντά του αφορούν την επιρροή της ηγεσίας στην επίδοση και στην ικανοποίηση των υφισταμένων.

Προτεινόμενα για εσάς