Ικανοποίηση Σπ. Ριζόπουλου για την ένταξη του Τεχνολογικού Πάρκου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η ένταξη της Ηπείρου στον χάρτη της ψηφιακής ανάπτυξης αποτελεί στόχο των «Οριζόντων Ηπείρου» από τον φθινόπωρο του 2019, όταν με δική μας πρωτοβουλία ξεκίνησε η συζήτηση για το τεχνολογικό πάρκο και την προσέλκυση μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου στην περιοχή μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον επικεφαλής της παράταξης, Σπύρο Ριζόπουλος.
4Το μοντέλο αυτό, όπως το παρουσίασε ο κ. Ριζόπουλος βασιζόταν στους ακόλουθους άξονες:
α) Κίνητρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις για να παράγουν υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας – Τεχνολογικό Πάρκο.
β) Εγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου
γ) Αλλαγή ακαδημαϊκού πλαισίου στην Ήπειρο
δ) Data centers
ε)Νομάδες

Ένας από τους βασικούς άξονές του δηλαδή, ήταν και η ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου και για το λόγο αυτό οι «Ορίζοντες Ηπείρου» χαιρετίζουν την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Άλλωστε, η παράταξή μας ήταν η πρώτη που διαφώνησε με την χρηματοδότηση του από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, πιστεύοντας ότι, μεταξύ άλλων, η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής μας είναι και εθνική υπόθεση.

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν, ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό πως η εκπόνηση του master plan για την υλοποίηση του έργου αυτού πρέπει να αναληφθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία…Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» θα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του έργου συμβάλλοντας με όλες τους τις δυνάμεις- όπως έκαναν από την πρώτη στιγμή- στην έγκαιρη και ορθή υλοποίησή του».

Προτεινόμενα για εσάς