Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Κοπή Πίτας στην Αγία Παρασκευή Καταρράκτη
Μια ακόμα ορειβατική χρονιά ξεκινάει και στην πρώτη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα. Για φέτος επιλέχθηκε μια εύκολη πεζοπορία, ιδανική για παιδιά και αρχάριους, στα πανέμορφα Τζουμέρκα.
Στις 12 Ιανουαρίου εκκίνηση από το χωριό των Αγνάντων και μέσα από ένα όμορφο μονοπάτι οι πεζοπόροι θα φτάσουν στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον Καταρράκτη το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στα Τζουμέρκα, το Ξηροβούνι και τα υπόλοιπα βουνά της Πίνδου.
Και φέτος οι πρωτοχρονιάτικες πίτες είναι προσφορά του φούρνου Μπαρμπά Θωμάς στο Κανάλι Πρέβεζας.
Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη (τηλ. 6986594814). Βαθμός δυσκολίας: 1. Ώρες πορείας: περίπου 5, Αναχώρηση: 7:30 Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα. Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη. Μέλη άλλων συλλόγων μπορούν να συμμετέχουν με την επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας. Η θέση εξασφαλίζεται με την καταβολή προκαταβολής 10 ευρω.

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Η Δύση αγκάλιασε την Ανατολή στην πιο χαρούμενη Πρωτοχρονιά
Την πιο «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά», έζησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Θεσσαλονίκης, με την πολυμελή ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών και με διοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το χρώμα που κυριάρχησε σε όλη τη βραδιά στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο ήταν το κόκκινο. Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.
Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων. Βασισμένο το θέαμα σ’ αυτή την παράδοση, άφησε στους Θεσσαλονικείς τις καλύτερες εντυπώσεις σε μία μοναδική εμπειρία πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.
Το Chongqing Liangjiang Art Troupe είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Κίνας με ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και μέλη της όπερας του Πεκίνου οι οποίοι ταξίδεψαν τους θεατές στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.
Η “Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, εκπρόσωποι των οποίων συνεχάρησαν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία που στόχο έχει την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε κάθε επίπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς