Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας & Νεοχωρακίου

Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στο δρόμο που ζητήσατε

«Η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε διαγραμμίσεις του τμήματος στο οποίο αναφέρεστε, τοποθέτησε μεταλλική μπάρα σε επικίνδυνο σημείο και έχει προγραμματίσει βελτίωση της σήμανσης (με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 70 χλμ όπως και σήμερα και το οποίο θα πρέπει να τηρείται) και ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρό τάπητα τμημάτων της Ε.Ο. Άρτας – όρια Νομού με Αιτωλοακαρνανία, στα οποία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού της Αμφιθέας» σημειώνεται σε απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας & Νεοχωρακίου «Παναγία Μπριώνη» με έδρα το Νεοχωράκι Άρτας.

Όπως δε ενημερώνει τον Σύλλογο ο Βασίλης Ψαθάς, «σύμφωνα με την απόφαση που έχει ισχύει και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ690/4-3-2021/τ. β΄, για τα τμήματα των εθνικών ή επαρχιακών οδών που διέρχονται από οικισμούς, αρμόδιοι για τη συντήρηση (ηλεκτροφωτισμό, πεζοδρόμια κ.α.) είναι οι κατά τόπους Δήμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Νικολάου Σκουφά».
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, επισημαίνει προς το ΔΣ του Συλλόγου «Παναγία Μπριώνη», πως «…έως σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας δεν έχει παραληφθεί πόρισμα της Τροχαίας για κανένα ατύχημα που έχει συμβεί στην περιοχή, από το οποίο να προκύπτουν τα αίτια πρόκλησής του».
Ολόκληρη η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, προς τον Σύλλογο Αμφιθέας, έχει ως εξής:

«Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπό την ευθύνη της ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό διασχίζει ορεινές περιοχές και υφίσταται μεγάλες ζημιές εξαιτίας κυρίως των έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.
Η αποκατάσταση των ζημιών και της βατότητας είναι σε προτεραιότητα και με τους υπόλοιπους διαθέσιμους πόρους προγραμματίζονται παρεμβάσεις βελτίωσης του υπόλοιπου οδικού δικτύου, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηπείρου και δευτερευόντως- και αν υπάρχουν δυνατότητες – σε τμήματα την ευθύνη των οποίων έχουν οι Δήμοι.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε διαγραμμίσεις του τμήματος στο οποίο αναφέρεστε, τοποθέτησε μεταλλική μπάρα σε επικίνδυνο σημείο και έχει προγραμματίσει βελτίωση της σήμανσης (με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 70 χλμ όπως και σήμερα και το οποίο θα πρέπει να τηρείται) και ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρό τάπητα τμημάτων της Ε.Ο. Άρτας – όρια Νομού με Αιτωλοακαρνανία, στα οποία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού της Αμφιθέας.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ισχύει και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ690/4-3-2021/τ. β΄, για τα τμήματα των εθνικών ή επαρχιακών οδών που διέρχονται από οικισμούς, αρμόδιοι για τη συντήρηση (ηλεκτροφωτισμό, πεζοδρόμια κ.α.) είναι οι κατά τόπους Δήμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.

Επισημαίνουμε ότι έως σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας δεν έχει παραληφθεί πόρισμα της Τροχαίας για κανένα ατύχημα που έχει συμβεί στην περιοχή, από το οποίο να προκύπτουν τα αίτια πρόκλησής του.
Όσον αφορά τις άλλες παρεμβάσεις που προτείνετε, είμαστε σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, ώστε ως αρμόδιος φορέας να τα εξετάσει κατά προτεραιότητα».

Προτεινόμενα για εσάς