Παράνομη αλιεία - ιχθυοκλοπή στην Κορωνησία

Συνελήφθη λαθραλιέας -Κατασχέθηκαν κλεμμένα ψάρια, βάρους 600 κιλών!

Παρά την επαγρύπνηση των συνεταιρισμένων επαγγελματιών ψαράδων οι «επιδρομές» στις εγκαταστάσεις τους δεν λένε να σταματήσουν. Προχθές, λαθραλιέας διέπραξε θρασύτατη κλοπή πάνω από μισό τόνο τσιπούρες του αλιευτικού συνεταιρισμού στην Κορωνησία Άρτας. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη αλιεία – ιχθυοκλοπή. Μάλιστα κατασχέθηκαν κλεμμένα ψάρια, βάρους -600- κιλών, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, βάρκα με εξωλέμβια μηχανή καθώς και δίχτυα ψαρέματος.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, ήταν η αφορμή να εξιχνιασθεί και άλλη υπόθεση με κλοπή ψαριών στα Κολομόδια Άρτας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη στις 08-01-2020 το πρωί στην Κορωνησία Άρτας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη αλιεία – ιχθυοκλοπή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα εμπλέκεται σε κλοπή ψαριών (τσιπούρες), βάρους -600- κιλών, ιδιοκτησίας αλιευτικού συνεταιρισμού, που έγινε βραδινές ώρες της 7/8-01-2020 στην Κορωνησία Άρτας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• κλεμμένα ψάρια (τσιπούρες), βάρους -600- κιλών, τα οποία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους,
• εξωλέμβια μηχανή, η προέλευση της οποίας ερευνάται,
• βάρκα,
• Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, κλειστού τύπου,
• δίχτυα ψαρέματος.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε ακόμα μία υπόθεση κλοπής ψαριών που έγινε την 14-07-2019 στα Κολομόδια Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε από ιχθυοτροφική μονάδα ένας τόνος ψαριών (χέλια).
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Προτεινόμενα για εσάς