Παρέμβαση από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν και τα φροντιστήρια

«Θεωρούμε ότι και τα φροντιστήρια ήρθε η ώρα να διεξάγουν τα θερινά μαθήματα δια ζώσης», τονίζει σε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη και Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Ν. Άρτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος.

Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Άρτας Κώστα Βούλγαρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, ζητά την άμεση επαναλειτουργία τους, πάντα σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία.
Να σημειωθεί πως σε επιστολή προς το Επιμελητήριο Άρτας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων υπογραμμίζει πως «Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μ.Ε. του Νομού Άρτας παρακολουθούμε έκπληκτοι και αγανακτισμένοι τον πρωτοφανή εμπαιγμό του κλάδου μας από τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία επιμένουν να κρατούν τις επιχειρήσεις μας κλειστές, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, τη στιγμή που όλες οι άλλες δραστηριότητες στη χώρα έχουν ανοίξει».

Το επιμελητήριο
Στην επιστολή του Επιμελητηρίου σημειώνονται τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Τις τελευταίες ημέρες το Επιμελητήριο Άρτας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από φροντιστές μέλη μας καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές (πλην των τμημάτων Γ. Λυκείου).
Την ώρα που όλες οι άλλες δραστηριότητες της χώρας έχουν σχεδόν ανοίξει, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν συμπληρώσει 7 μήνες κλειστά χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Σήμερα που προχωρά ο εμβολιασμός, τα σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργούν κανονικά με τα πρωτόκολλα που ορίζει η πολιτεία, θεωρούμε ότι και τα φροντιστήρια ήρθε η ώρα να διεξάγουν τα θερινά μαθήματα δια ζώσης.
Παρακαλούμε, αφού αξιολογήσετε το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών φροντιστών (επισυνάπτεται η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας), να μεριμνήσετε για την άμεση επαναλειτουργία τους, πάντα σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία».

Ο Σύλλογος
Στην επιστολή διαμαρτυρίας από το «ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΆΡΤΑΣ», προς τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννη Γκολομάζο σημειώνεται:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μ.Ε. του Νομού Άρτας παρακολουθούμε έκπληκτοι και αγανακτισμένοι τον πρωτοφανή εμπαιγμό του κλάδου μας από τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία επιμένουν να κρατούν τις επιχειρήσεις μας κλειστές, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, τη στιγμή που όλες οι άλλες δραστηριότητες στη χώρα έχουν ανοίξει.
Ως μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, σας επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που συντάχθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και σας παρακαλούμε να παρέμβετε με κάθε θεμιτό μέσο προς τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους προωθώντας το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας για την άμεση επαναλειτουργία των φροντιστηρίων μας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Άρτας
Κωνσταντίνος Βούλγαρης»

Προτεινόμενα για εσάς