Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου “Καλντερίμι”

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο: “Καλντερίμι, 99 χρόνια στη Σαλονίκη”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Σκουφάς”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της γ’ γυμνασίου παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια, επιλογές του συγγραφέα, με διαφορετικές πολιτισμικές και κοινωνικές καταβολές που αντικατοπτρίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης την περίοδο που διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Καλπούζο για την τιμή και την πρόσκληση και ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο βιβλίο.

Δήμος Αρταίων
Γιορτή του Μάη, με μαγιάτικα στεφάνια και μουσική στο Παραποτάμιο Πάρκο

Στην πόλη της Άρτας, γιόρτασαν πολλοί Αρτινοί την Πρωτομαγιά στο Παραποτάμιο Πάρκο, αφού πολίτες ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα του Δήμου, συγκεντρώθηκαν εκεί για να παίξουν και να πλέξουν το στεφάνι του Μάη. Η μουσική, τα παιχνίδια στην παιδική χαρά, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, το πινγκ πονγκ και οι ποδηλατάδες έδωσαν τον ρυθμό, με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη να υπόσχεται του χρόνου ακόμη καλύτερα happening με φουσκωτά και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Την ίδια ημέρα, στον Μύτικα, κάτοικοι και επισκέπτες τιμούσαν τη Γιορτή Χελιού, με τα ψητά χέλια και την παραδοσιακή μπομπότα, να αναδεικνύουν την διατροφική παράδοση της περιοχής.
«Την Πρωτομαγιά τιμούμε τους αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς, για ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. Από τον διανομέα στο μηχανάκι, μέχρι και την εργαζόμενη μητέρα, από τον υπάλληλο γραφείου μέχρι τον νεοεισερχόμενο στη δουλειά, τα μηνύματα της 1ης του Μάη μας ενώνουν όλους. Όμως, ταυτόχρονα γιορτάζουμε τη χαρά της ζωής, το ξύπνημα της άνοιξης. Και του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

Η Άρτα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Σε μία μεγάλη γιορτή, γεμάτη από παραδοσιακούς ήχους, μοντέρνες και κλασικές μελωδίες, εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις σχολές σύγχρονου και μοντέρνου χορού της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.
Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Απριλίου, οι εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις που έδωσαν στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Άρτας κέρδισαν το χαμόγελο αλλά και το χειροκρότημα μικρών και μεγάλων. Οι χορεύτριες και χορευτές των σχολών χορού Gym G, Αρμόνια, Σχολή Χορού-Αναγνωρισμένη από το κράτος, Arta Dance Academy, Duente και των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, Μακρυγιάννης, Σκουφάς, Λύκειο Ελληνίδων, Άνθιμος Αργυρόπουλος, Λαογραφικός Όμιλος Άρτας «Το εργαστήρι», υπό την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Λιόντου και τον άριστο συντονισμό, χάρισαν μοναδικές στιγμές αλλά και ευκαιρίες χορού σε όλους.
« Ο Χορός ενώνει! Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, τις σχολές χορού και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών μας, που με το μεράκι και το άφθονο κέφι τους, μας πρόσφεραν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.