Ένωση Πυροσβεστών Περιφέρειας Ηπείρου

Ένστολη διαμαρτυρία-πορεία στην Αθήνα

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Ηπείρου, η Ένωσή μας θα συμμετέχει στην πανεθνική ένστολη διαμαρτυρία που θα γίνει την Δευτέρα 21-09-26, στην Αθήνα στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ..

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειάς μας, η οποία δοκιμάστηκε την περασμένη αντιπυρική περίοδο, καθώς δοκιμάζεται και τώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι εμφανής.

Κακός σχεδιασμός στην κατανομή των 2500 εποχικών το 2025. Από αυτούς μόνο 48 διατέθηκαν στην περιφέρειά μας. Η κατανομή αυτή πρέπει να επαναξιολογηθεί. Είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και το προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης.

Διανύουμε μια αντιπυρική που στην κυριολεξία το Πυροσβεστικό Σώμα μάτωσε. Χάσαμε τρεις συναδέλφους στην μάχη με τις φλόγες. Πολλοί συνάδελφοι τραυματίστηκαν στα συμβάντα. Και όμως η Πολιτεία, διαχρονικά, δεν έχει δώσει τη θεσμική απάντηση που πρέπει, ώστε να θωρακίσει το επάγγελμα του πυροσβέστη.

Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων από εμάς είναι επιβεβλημένη, ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ.

Για τους νεκρούς μας, για την υγεία μας, για τις ζωές μας, για τον συμπολίτη μας, για την αξιοπρέπειά μας!

– Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
– Άμεση κάλυψη των οργανικών κενών-κατάργηση μεταθέσεων.
– Θεσμοθέτηση της αμοιβής για την υπερωριακή απασχόληση.
– Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
– Αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης, νυχτερινών και πενθημέρων.
– Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, 2%.
– Επέκταση μάχιμης 5ετίας σε 7ετία.
– Ανθρώπινες και ασφαλής συνθήκες εργασίας.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.
Για την καλύτερη οργάνωση, όσοι επιθυμείτε και μπορείτε να συμμετέχετε, δηλώστε το σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ ως την Παρασκευή 18-9 / Ω 10:00.