ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Πέτα - Κομποτίου - Άνω Πέτρα

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη νέα χρονιά να πάει χαμένη

«Οι αγρότες πρέπει να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη για ενότητα και ότι είμαστε μόνοι απέναντι στα τεράστια συμφέροντα των εταιριών και την υποκρισία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη νέα χρονιά να πάει χαμένη», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Πέτα – Κομποτίου – Άνω Πέτρας, περιοχών όπου κυρίως καλλιεργείται η ελιά.
Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Οι αγρότες της περιοχής μας μετά από πολλά προβλήματα μπαίνουν σε μια νέα παραγωγική περίοδο.
Η πολιτική γύρω από τα προβλήματα της αγροτιάς είναι ανίκανη να δώσει λύσεις και να αμβλύνει τα από χρόνια ριζωμένα προβλήματα: όπως χαμηλές τιμές προϊόντων, πλιάτσικο των εταιριών και των εμπόρων, όταν τα κόστη για την παραγωγή έχουν εκτοξευτεί στα ύψη μαζί με τα καύσιμα και την ενέργεια.
Μια χαμένη χρονιά πέρυσι με ακαρπία 100% στην περιοχή μας όπου ο αγροτικός κόσμος έμεινε εκτεθειμένος. Ντροπή για την Κυβέρνηση και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης όπου για μια φορά ακόμη απέδειξε την τεχνοκρατική και ανάλγητη στάση απέναντι στους αγρότες και τα προβλήματα, παρ΄όλες τις επαφές και τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων και του ΟΑΣΝΑ.

Οι αγρότες πρέπει να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη για ενότητα και ότι είμαστε μόνοι απέναντι στα τεράστια συμφέροντα των εταιριών και την υποκρισία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη νέα χρονιά να πάει χαμένη.
Αν συμβεί αυτό θα έχουμε κύμα μεγάλης εγκατάλειψης της αγροτικής γης, οικονομικό μαρασμό των αγροτικών οικογενειών και τέλος οι καταναλωτές ως τελικός αποδέκτης, θα αντιμετωπίζουν ελλείψεις στα προϊόντα και τιμές μεσαζόντων για λίγους. Αυτά θέλουμε να ανατρέψουμε και να παλέψουμε πριν είναι αργά για όλους.

Απαιτούμε οι αγρότες της περιοχής:
• Τιμές ασφαλείας στα προϊόντα και ειδικά για την ελιά ως κύριο προϊόν της περιοχής, 1ευρώ κατώτερη τιμή για το μικρότερο τεμαχισμό, ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής
• Μείωση κόστους παραγωγής, καυσίμων και ενέργειας
• Πολιτική που να στηρίζει τους εργάτες γης καθώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη και σε περίοδο μεγάλης αιχμής οι παραγωγές θα μείνουν εκτεθειμένες.
• Παραμένουν άλυτα όλα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές και του ΕΛΓΑ.
Καλούμε λοιπόν όλους τους αγρότες να αγρυπνούν και να ενωθούν γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε το μέλλον μας πιο ισχυρό και βιώσιμο».