Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Όποιος πληρώνει θα χειρουργείται, οι υπόλοιποι … στην αναμονή 

Για την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης εντός των επόμενων ημερών για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρέωση κάθε χειρουργείου θα προβλέπεται στην ΚΥΑ, αναφέρεται η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών που τονίζει: «Tο κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια, το οποίο προγραμματίζεται να εφαρμοστεί μέχρι και τον Μάρτη σε όλα τα νοσοκομεία όπου οι ασθενείς θα καλούνται να διπλοπληρώνουν, τόσο απευθείας από την τσέπη τους όσο και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους.

«Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής θα πληρώνει αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η πληρωμή των απογευματινών χειρουργείων αποτελεί απίστευτη βαρβαρότητα και εξευτελισμό.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις έθεσαν τα πράγματα όπως είναι: Αν κάποιος δεν έχει να δώσει 7 και 8.000 να πάει στο ιδιωτικό, θα μπορέσει με κάποιο τρόπο να βρει 2.000 με 3.000 για να χειρουργηθεί το απόγευμα στο δημόσιο. Και έτσι, θα μειωθεί και η λίστα για τα δημόσια. Δηλαδή «αν έχεις χρήματα μπορείς και προσπερνάς τους υπόλοιπους που δεν έχουν χρήματα»