Συναντήσεις της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Δήμαρχο Ιωαννίνων και Περιφερειάρχη Ηπείρου

Σε κλίμα συνεργασίας και με στόχο την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, οι συναντήσεις της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας κυρία Άννα Μπατιστάτου και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητών κ.κ. Ελευθερίου Γουλιελμάκη, Κωνσταντίνου Ζωγράφου, Κωνσταντίνου Καραμάνη, Σταύρου Νικολόπουλου, Ματθαίου Ντελή, Χρήστου Σταυράκου και των Καθηγητριών κ.κ. Αντωνίας Μοροπούλου, Πηνελόπης Μανούσου, Αικατερίνης Πλακίτση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κατά τη συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων Δήμου και Πανεπιστημίου και στην ενίσχυση του ρόλου του Ιδρύματος στην πόλη των Ιωαννίνων με τη συνδρομή του σε θέματα περιβάλλοντος, καινοτομίας και σε άλλους τομείς όπου θα μπορούσε να παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Η Πρύτανης κυρία Άννα Μπατιστάτου έθεσε το ζήτημα της διακριτής παρουσίας του Πανεπιστημίου στο κτήριο της οδού Δομπόλη που θα διασφαλίζει μια δυναμική παρουσία του Ιδρύματος στην πόλη, ενώ εισηγήθηκε την παραμονή της ιστορικής επιγραφής «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» του κτηρίου, για συμβολικούς και ιστορικούς λόγους.

Η συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα θέματα, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Ηπείρου, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας, το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και εκφράστηκε η κοινή βούληση, η αποτελεσματική συνεργασία του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας να ενισχυθεί και να διευρυνθεί στη βάση ολοκληρωμένων προγραμμάτων δράσεων σε θέματα έρευνας και καινοτομίας με κεντρικό στόχο την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου.