Αδελφότητα Πέτα για τα Φιλελλήνια 2019

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού στο Πέτα. Όπως σημειώνει η Αδελφότητα Πέτα, μετά από ένα διήμερο με μουσικές βραδιές, αλλά και το μνημόσυνο που τελέστηκε στο μνημείο του χωριού, τα Φιλελλήνια έλαβαν τέλος. Καλώς να ανταμώσουμε ξανά στο χωριό μας!

Δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δωρίζοντας υλικοτεχνικό και μηχανογραφικό εξοπλισμό από τα έσοδα του ετήσιου χορού της. Συγκεκριμένα δώρισε, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των γραφείων Αξιωματικών Υπηρεσίας πέντε (5) ολοκληρωμένα συστήματα σταθερών υπολογιστών και ένα (1) πολυμηχάνημα, για τις ανάγκες της ΟΠΚΕ οκτώ (8) φορείς αλεξίσφαιρων γιλέκων και επιχειρησιακό εξοπλισμό για της ανάγκες της Διμοιρίας Υποστήριξης. Τα υλικά παρελήφθησαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ο κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, « μας ευχαρίστησε και μας συνεχάρη για την προσφορά μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά, όλους τους χορηγούς και τους δωροθέτες, διότι με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την προσφορά και τις ευγενικές χορηγίες τους, έγιναν αρωγοί στην καθημερινή μας προσπάθεια στη μάχη κατά του εγκλήματος, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».

1η Συνάντηση Φιλαρμονικών στην Άρτα
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου Άρτας, θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών. Στις 20:30 θα γίνει παρέλαση των Φιλαρμονικών του «ΣΚΟΥΦΑ» και του Θεσπρωτικού «Απόλλων».
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», ο Δήμος Αρταίων και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Παράσταση flamenco – «Sal y Amor»
Την Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κάστρου η παράσταση flamengo «Sal y Amor» ή αλλιώς «Αλάτι και Αγάπη», από τους «Sonidos del Alma».
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του flamenco, με οδηγούς καλλιτέχνες που μετατρέπονται σε μουσικές υπάρξεις, συνδυάζοντας τις δημιουργικές τους εκφράσεις με τη δύναμη, την ταχύτητα, το πάθος και την ισπανική κουλτούρα, δομώντας ένα μουσικοχορευτικό θέαμα.
Το κοινό έρχεται σε επαφή με όλο τον πλούτο και την πολυμορφία της χορευτικής δημιουργίας και μυείται στο διάλογο που αναπτύσσει ο χορός.
Διοργάνωση: Δήμος Αρταίων

Σεμινάριο Μουσειακής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας
Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας
Tην Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας έλαβε χώρα για πρώτη φορά το επιμορφωτικό σεμινάριο μουσειακής εκπαίδευσης και επικοινωνίας, με θέμα: «Ιστορίες από τα παλιά: δράσεις για την εξερεύνηση, κατανόηση και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Έργα Αθλητισμού στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
Εγκρίθηκε από την ΕΤΑΝΑΜ η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για κατασκευή κέντρων αθλοπαιδιών στην Άνω Καλεντίνη και την Άνω Πέτρα προϋπολογισμού 326.000 € .
Η πρόταση περιλαμβάνει: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υλοποίησης Κέντρων Αθλοπαιδιών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη» 326.000,00 ευρώ στην ΕΤΑΝΑΜ για την υλοποίηση των έργων:

1 ) Κέντρο αθλοπαιδιών Άνω Καλεντίνης με κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 και κατασκευή υποδομών παιδικής χαράς για τοποθέτηση οργάνων μέσω πρότασης που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο.
2 ) Κέντρο αθλοπαιδιών Τοπικής Κοινότητας Άνω Πέτρας με κατασκευή γηπέδου 5×5 και κατασκευή υποδομών παιδικής χαράς για τοποθέτηση οργάνων μέσω πρότασης που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο.
Αναμένεται η αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της ένταξης του έργου και η δημοπράτηση του .
Ταυτόχρονα ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη αναμένει την ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” την κατασκευή γηπέδων 5×5 στον Μεσόπυργο και στον Άγιο Νικόλαο Πηγών αξίας προϋπολογισμού 160.000 €

Η Μ. Τζούφη για το Πανεπιστημιακό Άσυλο
«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στις καλύτερες σχολές του κόσμου» ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Η κ.Τζούφη τόνισε πως στην ακαδημαϊκή κοινότητα επικρατεί ηρεμία και πως από τα 24 πανεπιστήμια, μόνο σε 3-4 κεντρικά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρατηρούνται μεμονωμένα κρούσματα παραβατικότητας και ανομίας. Συνεπώς το πρόβλημα εντοπίζεται σε πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται στο κέντρο των δύο μεγάλων πόλεων, όπου τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι πιο έντονα.
Η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων εντός των πανεπιστημιακών χώρων, συνεπώς η εξαγγελία της νέας Κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου στηρίζεται σε μια επιχειρηματολογία συκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ αποτελεί σημείο ιδεολογικής αναφοράς για τα συντηρητικά ακροατήρια του κυβερνώντος κόμματος.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στις εκδηλώσεις “Appuntamento in Adriatico e Ionio”
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωμεσογειακής Assonautica, συμμετείχε στις εκδηλώσεις λήξης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Δράσης “Appuntamento in Adriatico e Ionio” στο ΟΡΙΚΟΥΜ της Αλβανίας κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 10 Ιουλίου 2019 και στην ημερίδα εργασίας με θέμα: «Οικονομία της Θάλασσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου – Ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού στην Αλβανία».

Η Ευρωμεσογειακή Assonautica είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας του συστήματος των Μεσογειακών Επιμελητηρίων, τόσο στον ειδικό τομέα των ιστιοπλοϊκών και όχι μόνο σκαφών αναψυχής, του ναυτικού τουρισμού, της προώθησης των προϊόντων αριστείας, όσων γενικά περικλείουν αυτό που ονομάζουμε “Γαλάζια Οικονομία”. Ένα καινοτόμο αναπτυξιακό εργαλείο/μοντέλο που ενώνει περιοχές και δραστηριότητες που σχετίζονται τόσο με τους τομείς και κλάδους που παραδοσιακά συνδέονται με τη θάλασσα όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η αλιεία, ο ναυταθλητισμός, η εκπαίδευση, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και οι μεταφορές, όσο και αυτούς που συνδέονται με την ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, την τέχνη, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία.

Κίνημα Αλλαγής για το Προσφυγικό
Οι σημερινές Κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές- ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα. Για αυτό εξ’ άλλου και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα βρήκε όλα «εν τάξει» στην Μόρια.
Συγκεκριμένα: Η αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών παραπέμπεται στο αβέβαιο μέλλον. Δεν υπάρχει κριτική αποτίμηση των προβλημάτων από την συμφωνία «Ε.Ε. – Τουρκίας», αλλά επιμένει η Κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή της.
Είναι αναγκαίο επίσης να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην φύλαξη των συνόρων μας, με την συμβολή της Ε.Ε.

Είναι θετική η δέσμευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις δράσεις κοινωνικής ένταξής τους. Τέλος «ξεχνά» η Κυβέρνηση ότι βασικός εθνικός στόχος για την διαχείριση του προσφυγικού, είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., στο θέμα του προσφυγικού.
Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια.
Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γιατί η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά και ειδικών πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών, είναι θέμα δικαιωμάτων και εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

ΕΙΠΑΝ
Πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε εντάσεις, πολλά χρόνια κρύβονταν ενδεχομένως κάτω από την συνεκτική ουσία της πορείας στην εξουσία. Είναι προφανές ότι τώρα που μπαίνουμε σε μία νέα εποχή πρέπει να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ του 45% πήγε το Γενάρη του 2015 στο 4,5%. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από δω και μπρος ώστε το 8,1%, το οποίο δεν είναι αρκετό για κανένα από εμάς, να αποτελέσει τη βάση για μεγαλύτερη απήχηση του κινήματος στους πολίτες.
Από την τοποθέτηση του Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον alpha 9.89 με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο & Σπύρο Λάμπρου

«Στόχος μας η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την χορήγηση άσυλου σε πρόσφυγες και μετανάστες»
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη – αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική- Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ΣΚΑΪ.

«ο διάλογος πρέπει να γίνει με «καθαρές κουβέντες» και όποιος δεν συμφωνεί οφείλει να το πει δημόσια»
ο πρώην υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον μετασχηματισμό του κόμματος,

«Άργησα να απαντήσω στην “είδηση” του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσα από το Facebook για την έντονη φημολογία ότι θα είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά την αποχώρηση της Κριστίν Λαγκάρντ.