«Ανάσταση» για τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ Άρτας

Πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο κούρεμα χρεών επιχείρησης

Δημήτρης Πετανίτης: η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα τριών χρόνων

Στην περίοδο της ουσιαστικής εξυγίανσης, εισήρθε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, μετά την δημοσίευση της υπ’ αριθμόν 1|2020 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, σύμφωνα με την οποία, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο κούρεμα χρεών επιχείρησης. Το ποσοστό του κουρέματος των χρεών σε Τράπεζες, ΕΦΚΑ και δημόσιο φτάνει στο 60% και τα χρέη του Συνεταιρισμού πλέον, από ογδόντα (80) εκ. ευρώ που ήταν μειώνονται σε τριάντα (30), με διάρκεια αποπληρωμής, τα είκοσι έτη. Χρόνος που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δίνει την δυνατότητα στην επιχείρηση, να είναι συνεπής και παράλληλα να είναι σε θέση, να κάνει αναπτυξιακά άλματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντικό ρόλο για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης, έπαιξε η πορεία του Συνεταιρισμού, απ’ την ημέρα που υπέβαλε την σχετική αίτηση, ως την ημέρα που αυτή εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντός του 2018 επαναλειτούργησε το εργοστάσιο ζωοτροφών του Συνεταιρισμού με το οποίο βελτίωσε τον δείκτη FCR πλέον τα πτηνά εκτρέφονται με ποιοτικότερη τροφή». Ενώ για την προοπτική του συνεταιρισμού, αναφέρει:

«Εκτιμάται ότι θα υπάρξει σταδιακή ανάκτηση του δικτύου συνεργατών, ως απόρροια της αναμενόμενης εξυγίανσης του συνεταιρισμού, με αυτόν δε τον τρόπο θα υπάρξει και αύξηση της ετήσιας παραγωγής». Παράλληλα στην έκδοση της απόφασης, βάρυνε και το γεγονός ότι κατατέθηκε ουσιαστική πρόταση για το μέλλον. Σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης: «Το επιχειρηματικό σχέδιο τυγχάνει ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, καθώς και ότι η συμφωνία εξυγίανση, θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα της επιχείρησης». Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται σ’ όλη την Ελλάδα και όπως γίνεται αντιληπτό, θα αποτελέσει δεδομένο και για άλλες επιχειρήσεις που θέλουν ν’ ακολουθήσουν τον δρόμο της εξυγίανσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Δημήτρη Πετανίτη, η συγκεκριμένη απόφαση, αποτελεί την δικαίωση των αγώνων που έκανε ο ίδιος, οι συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και φυσικά οι νομικοί, τους οποίους εμπιστεύθηκε και έκαναν, όπως αποδεικνύεται, έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Δημήτρης Πετανίτης, σε σχέση με την απόφαση που οδηγεί στην εξυγίανση του Συνεταιρισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εκτός του ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα τριών χρόνων, όσων πίστεψαν στην σωτηρία και εξυγίανση του Συνεταιρισμού, αποτελεί και πρόκληση για το μέλλον. Να κάνουμε, αφού έχουμε πλέον την δυνατότητα σημαντικά βήματα ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτό που δικαιούνται πρώτα τα μέλη του συνεταιρισμού, ακολούθως οι εργαζόμενοι και φυσικά η τοπική οικονομία».
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Συνεταιρισμού, που παρέστησαν στην εκδίκαση της αίτησης εξυγίανσης, ήταν οι Στέφανος Βλάχος δικηγόρος Άρτας και Γρηγορία Αναστασοπούλου δικηγόρος Αθηνών.