Αναβαθμίστηκε το Αθλητικό Κέντρο

Η αναβάθμιση των χώρων αθλητισμού στο Δήμο Αρταίων, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και Το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αρταίων παραδίδεται στους δημότες, με καινούργια καθίσματα, ολική αποκατάσταση του παρκέ, τοποθέτηση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού (led), στεγανοποίηση της στέγης, συντήρηση των αποδυτήριων και των εξωτερικών χώρων του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ στα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ τοποθετήθηκαν νέοι τάπητες.

Συχνές οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη 
Έγγραφο στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για άμεση συντήρηση και βελτίωση του δικτύου στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη προκειμένου να μειωθούν δραστικά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή απέστειλε ο Δήμαρχο Περικλής Μίγδος.
Λαμβάνοντας υπόψιν, λέει ο Δήμαρχος, πέραν των διαπιστωμένων από τον Δήμο συχνές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης πολλών οικισμών ( Μεσόπυργος, Βελανιδιά, Μεγαλόχαρη, Βουλιαγμένο, Αστροχώρι, Βελεντζικό, Ελάτη, Πηγές, Γρέβια, Πέρδικα κ.τ.λ.) και πλήθος παραπόνων από κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών είναι πλέον, αναγκαιότητα της συντήρησης και βελτίωσης των δικτύων γίνεται ακόμη πιο επιτακτική αν συνυπολογίσει κανείς ότι στον Δήμο μας διαμένουν κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και σε απομακρυσμένες περιοχές , η υδροδότηση των περισσότερων χωριών γίνεται με αντλιοστάσια και η ενασχόληση των κατοίκων ( κτηνοτροφία ) αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την συντήρηση ευπαθών προϊόντων (π.χ. γάλα)
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη αναγνωρίζει την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και την διάθεση αυτών για επίλυση των προβλημάτων δυστυχώς όμως η συχνότητα των βλαβών είναι μεγάλη !

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» 


Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» θα προβληθεί σε πρώτη παγκόσμια, σε εκδήλωση που οργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλική Κοινότητα Ιωαννίνων.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πολυκύμαντη ιστορία της Ρωμανιώτικης Κοινότητας και μετά τα Γιάννενα θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.
Η ταινία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ενώ έχει επιλεγεί να προβληθεί στα Φεστιβάλ Αιγαίου και Χανίων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Executive Director του Business Unit Cosmote TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, που πρωτοστάτησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, και o Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κ. Μάκης Μάτσας.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ρωμανιώτικους ύμνους και τραγούδια με τους Σάκη Νεγρίν, κιθάρα, επεξεργασία, Βίκυ Κυριακίδη, φλάουτο, Μάρκο Μπατίνο, τραγούδι.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Το ΔΣ του Συλλόγου τιμά τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου και της νεολαίας στην 46η επέτειο της εξέγερσης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία – Ελευθερία» που βροντοφώναζαν οι φοιτητές και οι διαδηλωτές μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο.
Καλεί όλους του συναδέλφους του να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στην αστυνομική καταστολή στην ΑΣΟΕΕ τιμώντας τους αγώνες όλων όσων βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν στα χρόνια της δικτατορίας και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώνοντας τη φωνή μας με το μαθητικό – φοιτητικό κίνημα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

«Δωρεάν μέτρηση Σακχάρου για τους πολίτες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά με το Νοσοκομείο της Άρτας, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 08:00 π.μ στην αίθουσα ΚΑΠΗ στο Πέτα, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση Σακχάρου, από επισκέπτες υγείας.
Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Νικολάου Σκουφά που αφορά σε θέματα Υγείας.

Πώληση χαρτοφυλακίων ακινήτων από την Eurobank
Η Eurobank στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της, προχώρησε σε συμφωνία με την BrookLaneγια την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (projectOpus και Resi).
«Ήδη η Eurobank και εταιρεία του ομίλου της BrookLane υπέγραψαν αρχικές συμφωνίεςκαι οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020.Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα συνολικής αξίας €84εκ.

Παράλληλα,η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενός ακόμα χαρτοφυλακίου (projectStar) της Eurobank που περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα μικρής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Οι συμφωνίες αυτές οι οποίες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων, εντάσσονται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των ακινήτων και την αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά._

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος 
Συναυλία αγάπης για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συναυλία Αγάπης με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος.
Η Συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (18-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
•Τρίτη (19-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
•Τετάρτη (20-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
•Πέμπτη (21-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
•Παρασκευή (22-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
•Σάββατο (22-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά

Εκδήλωση “100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα” στα Ιωάννινα
Τον Ιανουάριο του 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Εκατό χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας έζησε νίκες και ήττες, επιτεύγματα και καταστροφές, πόλεμο και ειρήνη, πολιτικές και κοινωνικές αναστατώσεις και αλλαγές, περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και βαθιές κρίσεις. Εκατό χρόνια που ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από τρείς γενιές επιχειρηματικότητας στον νότο της Ευρώπης όπου ο ρόλος και η σημασία των μικρών επιχειρήσεων ήταν και παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, προβήκαμε στην επίσημη ανακήρυξη του «2019» ως έτος εορτασμού των 100 χρόνων ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», στα Ιωάννινα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων και ώρα 19:30.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ισνάφ (το Συνάφι, η Συντεχνία, η Ένωση): Η Ιστορία μας είναι η Ιστορία της Χώρας μας!»

Aνοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων έργου
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά προχωρά σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.Δ Η.Σ. μέχρι την 12/12/2019
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Δημήτρης Υφαντής τραγουδά για το ΚΕΘΕΑ
Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με τον Δικηγορικό Σύλλογο οργανώνει συναυλία με το Δημήτρη Υφαντή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συναυλία θα γίνει την Τετάρτη , 20 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 8.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα « Β. Πυρσινέλλα». Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Διάλεξη του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας για τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση της IAU
“Σύγχρονη Κοσμολογία: από τη Μεγάλη Έκρηξη στη Σκοτεινή Ενέργεια”, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
Στη σειρά των ομιλιών που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), θα δοθεί η ένατη και τελευταία ομιλία, την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6 μ.μ. από τον κ. Σπύρο Βασιλάκο διευθυντή ερευνών στο ΚΕΑΕΜ με τίτλο: “Σύγχρονη Κοσμολογία: από τη Μεγάλη Έκρηξη στη Σκοτεινή Ενέργεια”.
Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα δοθεί στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ.
Πάνο Πάτση στο τηλέφωνο 210-6597169 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patsis@academyofathens.gr

Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στο Πολυτεχνείο
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.