Ανακοίνωση από το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο tου Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Αναρτήθηκε προ ολίγων ημερών κείμενο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , στο οποίο αναφέρεται και σχολιάζεται η εργασιακή τροποποίηση-επανατοποθέτηση τεσσάρων ατόμων με Αναπηρία ,υπαλλήλων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Ταυτόχρονα το εν λόγω κείμενο αναφέρεται και στο Σωματείο μας : στο Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ιωαννίνων (στο οποίο εκπροσωπούνται άτομα που διαχειρίζονται την αναπηρία τους καθώς και γονείς παιδιών-ατόμων ΑμεΑ).
Το Σωματείο μας λοιπόν έλαβε χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε αδιαφορία και αδράνεια απέναντι στους τέσσερις αυτούς συμπολίτες μας.
Δηλώνουμε ότι ποτέ δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση για το παρόν θέμα.
Από τον 9ο/19 υπάρχουν σαφή καταγεγραμμένα αιτήματα από ανάλογες περιπτώσεις στα οποία απαντήσαμε δια ζώσης σύσσωμο το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο.
Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε επίσης ότι το συγκεκριμένο κείμενο έχαιρε ιδιαίτερης «αποδοχής» από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχαν και έχουν κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα.

Θα θεωρήσουμε την παρούσα κίνηση ενδεχομένως απόρροια κεκτημένης ταχύτητας ,καθώς στο παρόν κείμενο χαρακτηρίζεται απαξιωτικά ένα Σωματείο που αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο της Αναπηρίας στην πόλη μας και ανήκει στην ΕΣΑ.με.Α και στην Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων .
Εμείς με πράξη και συνείδηση ως άτομα και ως Συμβούλιο δηλώνουμε πάντα παρόντες και διαθέσιμοι με επιχειρήματα και διάλογο.
Οποιαδήποτε κίνηση ή δήλωση μη θεσμοθετημένη ,χωρίς επιχειρήματα και αυτόβουλη με χαρακτηρισμούς μας παραπέμπει σε μικροπολιτικές δεύτερες σκέψεις και ενέχει αύρα διάσπασης του Αναπηρικού Κινήματος.

Ως Αναπηρικό Κίνημα παλεύουμε και διεκδικούμε την εργασία για όλους, επομένως και για τα άτομα με Αναπηρία που δύνανται να εργαστούν ,όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης, ανεξάρτητα εάν προέρχεται και από το χώρο της Αναπηρίας «.