ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΜΟΥ: επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από χαλαζόπτωση

Την επιτάχυνση των διαδικασιών της εκτίμησης και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την πρόσφατη, σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες στην Άρτα, επεσήμανε με οαρέμβαση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να συμβάλει μιας και ο λόγος του ακούγεται, όπως σημείωσε.

Η κ. Σίμου είπε στην παρέμβασή της: «Κύριε Περιφερειάρχη αρχικά να σας συγχαρώ για τον αγώνα που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τα αποτελέσματα του οποίου φάνηκαν με την τοποθέτηση σας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς έλαβαν σοβαρά υπόψη και κάνουν πράξη τις προτάσεις που χρόνια τώρα υποστηρίζετε. Ένα πάντως είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι του μόχθου, πιστέψτε με περιμένουν πολλά από εσάς.

Χαίρομαι επίσης γιατί διαπιστώνω με όλα όσα ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση από τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους ,το ενδιαφέρον και την πίστη όλων ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο της οικονομίας της Ηπείρου αλλά όλης της χώρας. Με βάση όλα τα παραπάνω σας ζητώ να παρέμβετε ουσιαστικά, γιατί γνωρίζω ότι ο λόγος σας εισακούεται τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στον ΕΛΓΑ για την επιτάχυνση των διαδικασιών της εκτίμησης και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την πρόσφατη, σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες ακτινιδίων, ελιάς, εσπεριδοειδών στα εξής χωριά του κάμπου της Άρτας:

Άγιο Σπυρίδωνα, Ακροποταμια, Αγία Παρασκευή Ανθοτοπο, Κολομοδια, Παχυκαλαμο, Νεοχώρι Γλυκοριζο, Κεραματες. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η φετινή παραγωγή έχει χαθεί ολοκληρωτικά ,τα δέντρα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και απαιτούνται ένα με δύο έτη για να επανέλθουν και να αποδώσουν καρπούς .
Στο μεταξύ είναι αναγκαία ήδη πολλά έξοδα για φυτοφάρμακα, λιπάσματα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η υγεία των δέντρων, έξοδα που για την πλειοψηφία των αγροτών φαντάζουν δυσβάσταχτα. Ευχαριστώ πολύ!»