Αντιδράσεων συνέχεια για το θεάτρου Κάστρου

Δήλωση ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ για το κλείσιμο του θεάτρου του κάστρου Άρτας

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας να προβεί στο οριστικό κλείσιμο του μικρού θεάτρου εντός του Κάστρου της Άρτας, ενός χώρου, ορόσημου, με ιστορικό και καίριο πολιτιστικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης μας , εντός ενός μνημείου ιδιαίτερης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας , που έχει φιλοξενήσει για δεκαετίες πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, συναυλίες , αθλητικές , μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.

Αυτή η απόφαση μόνο λυπηρή μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού αποτελεί ένα ακόμα βήμα που οδηγεί στην απομόνωση των Αρτινών πολιτών από τον ιστορικό χώρο του Κάστρου της πόλης μας αλλά και στον μαρασμό του, ενώ δυσμενείς θα είναι οι συνέπειες στην ιστορική διαδρομή, και στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας, με το οριστικό κλείσιμό του.
Ακόμη και εάν το μικρό θέατρο εντός των τειχών του ιστορικού Κάστρου της πόλης μας έχει κάποια προβλήματα λειτουργικότητας , θεωρώ ότι οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να προβούν στις απαραίτητες μελέτες και με τις απαραίτητες τεχνογνωσίες και τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν πλέον να δοθούν λύσεις και να είναι αυτό λειτουργικό και προσβάσιμο στο κοινό με όποιες εργασίες απαιτηθούν.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή δεν είναι αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί, με το θέατρο του Κάστρου ανοιχτό και χώρο αναφοράς για πολιτιστικές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, και όχι μόνο.

Σύλλογος Φίλων Αγίας Θεοδώρας Άρτας για το κλείσιμο του Κάστρου
Κλείνετε μία εστία τέχνης και πολιτισμού

Από το Σύλλογο “Φίλων Αγίας Θεοδώρας Άρτας” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου το οποίο αναφέρεται στο κλείσιμο του θεάτρου του Κάστρου. Διαβάζουμε: “Εκφράζουμε τη λύπη μας και την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του θεάτρου στο κάστρο της πόλης μας. Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν μία εστία τέχνης και πολιτισμού για την Άρτα. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η λογική και τυχόν λειτουργικά προβλήματα με την βοήθεια ειδικών και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών να λυθούν και το θεατράκι να λειτουργήσει κανονικά”.