Απαραίτητη η βελτίωση της Περιμετρικής οδού του Αμβρακικού κόλπου

Γράφει ο Κλέαρχος Ευστρατίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησε προσπάθεια από τους δήμους που βρίσκονται πέριξ του Αμβρακικού κόλπου για να αναβαθμιστεί η περιοχή και να μπει στο χάρτη της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.
Πριν περίπου ένα μήνα πραγματοποιήθηκε και σχετική συνάντηση δημάρχων στο νησάκι της Κορωνησίας Άρτας.
Ένα από τα βασικά έργα που πρέπει να γίνει, είναι η περιμετρική διασύνδεση όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που εφάπτονται του Αμβρακικού κόλπου με βελτίωση των υπαρχουσών οδών (ασφαλτοστρώσεις όπου χρήζει και απαραίτητες διαπλατύνσεις αλλά και πρόσθεση σημάνσεων και πινακίδων προσανατολισμού).
Η περιμετρική οδός του Αμβρακικού κόλπου υφίσταται και είναι αρίστης και ικανοποιητικής βατότητας στο κομμάτι εκτός του νομού Άρτας. Όπως φαίνεται στο χάρτη η οδός συνδέει πολλαπλά σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα στο νομό Άρτας η οδός θα αποτελέσει τον νότιο οδικό άξονα που θα διαπερνά όλο το Βόρειο τμήμα του Αμβρακικού κόλπου από την διασταύρωση της εθνικής οδού Άρτας Πρέβεζας στη Γέφυρα της Πέτρας – Στρογγυλής μέχρι τον κόμβο Κομποτίου με την εθνική οδό Άρτας Αγρινίου.

Αναλυτικά θα διέρχεται από σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως:
Α. Στρογγυλή (παρατηρητήρια πουλιών, Αγία Αικατερίνη, Ρωμαϊκή έπαυλη και ελαιοτριβείο, αραπόσπιτα, φλαμίνγκο
Β. Βίγλα (Σπήλαιο Αγίου Βλασίου, Βυζαντινά μνημεία , Μοναστήρι Παναγίας Ροδιάς, Άγιος Νικόλαος, παρατηρητήρια πουλιών, Ιβάρια, Παλιό σκολιό, κούλια, πέτρινες οικίες, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, σπηλαιοβάραθρο, μονοπάτια στο Μαυροβούνιο
Γ. Παλαιοσκαμιά
Δ. Λιμάνι Σαλαώρας (παραλίες
Ε. Κορωνησία (ΙΝ Παναγίας Κορωνησίας, κούλια, παραλίες , αργυροπελεκάνοι, δυνατότητα άθλησης με γουίντ σερφ, Ιβάρια, καφέ, μαρίνα
Στ. Μύτικας- Ψαθοτόπι
Ζ. Νεοχώρι (Βυζαντινά μνημεία, παραποτάμιο πάρκο,
Η. Κομπότι (Βυζαντινά μνημεία, πλατεία Σκουφά
Η αναβάθμιση της αναφερόμενης οδού στο τμήμα που αφορά το νομό Άρτας ώστε να καταστεί ασφαλής και επαρκής οδικός επαρχιακός άξονας θα βοηθήσει στην αύξηση της τουριστικής προβολής και της επισκεψιμότητας των ντόπιων και των ξένων περιηγητών.