Από τις εργασίες ανακατασκευής-βελτίωσης των πεζοδρομίων στην οδό Φιλελλήνων, στο κέντρο της πόλης

Δημοπρατείται το έργο: “Επισκευή Δημοτικών Καταστημάτων επί της οδού Σκουφά” στο Δήμο Αρταίων
Δημοπρατείται το έργο: “Επισκευή Δημοτικών Καταστημάτων επί της οδού Σκουφά, έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου” με προϋπολογισμό 98.709,68€ (χωρίς Φ.Π.Α) και αφορά επεμβάσεις σε δημοτικό διατηρητέο κτίριο συνολικού εμβαδού 81,92μ2, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.
Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης και αποξήλωσης, καθώς και επεμβάσεις για την αποκατάσταση της συνοχής, της σύνδεσης των τεσσάρων πλευρών του κτιρίου και την αύξηση της αντοχής της υπάρχουσας φέρουσας τοιχοποιίας του κτιρίου, αλλά και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13/09/2019 και ώρα 13:00μ.μ. Αναλυτικότερες πληροφορίες καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων στην ενότητα «Προκηρύξεις».

Σύλλογος ΚΣ Μεγαλόχαρης Άρτας 
Για 36η συνεχή χρονιά, ο σύλλογος Κ Σ Μεγαλόχαρης διοργανώνει το παραδοσιακό πανηγύρι στις 7&8 Σεπτεμβρίου στην γιορτή του μοναστηριού της γεννήσεως της Θεοτόκου, πάντα με σεβασμό στην παράδοση, στον ιερό χώρο του μοναστηριού. Εφέτος με δύο παραστάσεις, Σάββατο βράδυ 07/09 και Κυριακή 08/09 ολοήμερο γλέντι μετά την λειτουργία. Με πολύ καλή παραδοσιακή ορχήστρα και με στέγαστρο για προστασία από τον ήλιο ή την βροχή, ο Σύλλογος καλούν όλους τους χωριανούς και όχι μόνο «να ανταμώσουμε και να γλεντήσουμε παρέα στην γιορτή της Παναγίας…»

Πάνω από 20.000 οι επισκέπτες στους 28 φάρους κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων
Ξεπέρασαν τους 20.000 οι πολίτες που επισκέφθηκαν τους φάρους κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, την Κυριακή 18 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ τους 28 φάρους της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι παρέμειναν ανοικτοί από τις 10.00 μέχρι τις 20.00 -με την ευκαιρία του εορτασμού- επισκέφθηκαν συνολικά 21.500 πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με την σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

Ανανέωσε και με Ντέρου ο ΓΑΣ…
Η Γιώτα Ντέρου συμφώνησε σε όλα με τη Διοίκηση του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα δώσει και πάλι το παρόν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.Η αθλήτρια του ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, που αγωνίζεται στη θέση της ακραίας, αν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της θα παραμείνει τουλάχιστον για μια ακόμη σεζόν στα Γιάννενα και στην ομάδα του ΓΑΣ αποτελώντας άλλη μια αξιόλογη λύση για τον προπονητή.
Μια από τις αγαπημένες αθλήτριες των φιλάθλων με προπονητική συνέπεια αλλά και αγωνιστική συμπεριφορά έρχεται και αυτή με τη σειρά της να συμπληρώσει το ήδη πλούσιο ρόστερ της γυναικείας ομάδας του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
«Το ΔΣ και το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ καλωσορίζει για άλλη μια χρονιά την Γιώτα με την ευχή για καλή αγωνιστική χρονιά»
Επίσης ευχαριστεί θερμά το ΔΣ του σωματείου ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ για την εκ νέου παραχώρηση της αθλήτριάς τους».

Αδελφότητα Πέτα
Τουρνουά Μπάσκετ 3~3 στο Πετα 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσαν οι νέοι του Πέτα.Η συμμετοχή των ομάδων ήταν μεγάλη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.Η διοργάνωση σχεδιασμένη άψογα από τα παιδιά και είχε ως αποτέλεσμα οι δεκάδες θεατές να δώσουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.3 μέρες γεμάτες μπάσκετ στο χώρο του γυμνασίου που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να υποδεχτεί αυτό το τουρνουά.Για να συμμετέχει μια ομάδα έπρεπε να δώσει γραφικη ύλη,σχολικά είδη & μπάλες τα οποία θα δοθούν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο του Πέτα.Η ανταπόκριση μεγάλη,συλλέχτηκαν πολλά είδη από αθλητές και θεατές.

Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών 
Η περαιτέρω αναβάθμιση του αερολιμένα Ιωαννίνων συνεχίζεται, καθώς στο χώρο του λειτουργεί πλέον Γραφείο Πληροφοριών, που επιμελείται η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με σκοπό την πληρέστερη τουριστική ενημέρωση των επιβατών που ταξιδεύουν στην Ήπειρο.
Το γραφείο στεγάζεται στο νέο χώρο αφίξεων, και λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα, παρέχοντας πλούσιο τουριστικό υλικό και χάρτες της Ηπείρου, καθώς και πληροφοριακό υλικό για τα μουσεία και την γαστρονομία της περιοχής μας.
Στον χώρο έχει εγκατασταθεί και μια οθόνη touch screen, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Το γραφείο πληροφοριών λειτουργεί σε συνεργασία με τον αερολιμένα Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους δήμους του Νομού και την Ελληνική αστυνομία.

Λειτουργούν με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας
Τραγική χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την κατάσταση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας, καλώντας τον υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην κορύφωση του καλοκαιριού, που εξυπηρετούν χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τη στελέχωσή τους, για άλλον ένα χρόνο.
Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο. Επίσης, λόγω έλλειψης εργαστηρίων, δε γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφίες, ενώ λόγω έλλειψης οδηγών – πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες τον μήνα από ασθενοφόρα.

Πυροσβεστική: κενά από τις συνεχείς μετακινήσεις 
Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και μέτρα πρόληψης, στην ώρα που απαιτούνται ζητούν οι πυροσβέστες της Ηπείρου, σε μια περίοδο που βρίσκονται στα όριά τους, λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώνονται στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Εκ μέρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Βλάχος επανέλαβε τις ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, τονίζοντας ότι παρόλα αυτά είναι συνεχείς οι μετακινήσεις δυνάμεων σε άλλες περιοχές, αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις που μένουν πίσω.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος “βομβάρδισε” με τόνους νερού… έναν αγρότη
Αναπάντεχο τέλος είχε η, από αέρος, επιχείρηση κατάσβεση “φωτιάς” σε δασική περιοχή στην Μενδενίτσα Λαμίας υ λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Τρίτης 20/8.
Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν πως υπήρχε καπνός που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο με επίγεια και εναέρια μέσα, μάλιστα υπήρξαν και προληπτικές ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα ωστόσο και αφού έλεγξαν όλη την περιοχή διαπίστωσαν ότι το σύννεφο καπνού ήταν τελικά σύννεφο σκόνης που σήκωσε γεωργικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Το όλο θέμα προέκυψε από τον καταστροφέα του αγροτικού μηχανήματος και ο αγρότης που ήταν στα Καραβίδια Μώλου μέσα σε μία χαράδρα ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και στην Μενδενίτσα πλήρωσε τη “νύφη”.
Για την ακρίβεια κάτοικος απ’ τον Αγ. Χαράλαμπο είδε ένα καπνό και ειδοποίησε την πυροσβεστική ως όφειλε. Οι πυροσβέστες και αρκετά οχήματα ξεκίνησαν να πάνε προς τα εκεί αλλά συγχρόνως σηκώθηκαν και τα PZLαπό το αεροδρόμιο της Λαμίας. Οι πιλότοι είδαν τον καπνό και χωρίς να διακρίνουν τίποτα έκαναν τις πρώτες ρίψεις. Ο αγρότης δεν άκουσε τα αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι του για να βγει στο ξέφωτο και δέχτηκε τόνους νερό στο κεφάλι του…
Λίγο αργότερα έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί. Ο ίδιος μάλιστα έκανε το σταυρό του για το ανέλπιστο μπάνιο που έκανε στο χωράφι του ήταν ανώδυνο και χωρίς κάποιες προεκτάσεις για την υγεία του