Βασίλης Γιόγιακας για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Το αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο στις περιοχές του Δήμου των οποίων η προθεσμία λήγει την 1η Ιουνίου διαβίβασε στο αρμόδιο Υπουργείο ο Βασίλης Γιόγιακας.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου προς τον βουλευτή Θεσπρωτίας αναφέρεται ότι «τα πρόστιµα τα οποία προβλέπονται από τον Ν. 2308/1995 δεν έχουν προς το παρόν ενεργοποιηθεί. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπως έχει δηµόσια δεσµευτεί, δεν θα προβεί στην «ακαριαία» εφαρμογή του νόµου και στην έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θέλοντας µε αυτόν τον τρόπο να δώσει για κάποιο χρονικό διάστηµα τη δυνατότητα στους πολίτες να σπεύσουν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους όπως έπραξε η πλειονότητα των πολιτών. Έτσι, προς το παρόν, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ακίνητά τους ακόµη και εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή κανενός προστίµου».

Η Μερόπη Τζούφη για την επιστροφή των μαθητών ΑμεΑ στα σχολεία
Τις ελλείψεις σε επίπεδο κυβερνητικού σχεδιασμού για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες επεσήμανε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής υπο-επιτροπής για θέματα ΑμεΑ, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, της υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
«Δεν υπάρχει προγραμματισμός για την επιστροφή στην τάξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου των ειδικών σχολείων και των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝΕΕΓΥΛ), που δικαιούνται πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση», σημείωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των εν λόγω μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Ταυτόχρονα, η κα Τζούφη έκανε λόγο για καθυστερήσεις στην καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προς τις οικογένειες με παιδιά, ενώ υπογράμμισε πως το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διοχέτευση 300.000 ευρώ επιπλέον προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπεριλαμβάνοντας τη δωρεάν παροχή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Τέλος, ζήτησε από τους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των παιδιών στους καταυλισμούς των Ρομά, δεδομένων των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Πρόσκληση δωρεάν συμμετοχής σε διαδικτυακή παρουσίαση (webcast)
Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει για την πρόσκληση δωρεάν συμμετοχής σε διαδικτυακή παρουσίαση (webcast) που συνδιοργανώνει το ΕΕΔΕΓΕ με την EΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΕΥ), με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας και της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη μετά Covid-19 ελληνική πραγματικότητα»

Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και συλλεκτικά όπλα στη Λιμίνη Άρτας
Αρχαία νομίσματα και συλλεκτικά όπλα εντοπίστηκαν χθες σε περιοχή της Άρτας. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν τυφέκια, περίστροφα, πιστόλες, σπαθιά και διακόσια είκοσι τρία νομίσματα.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, τα όποια παρασχέθηκαν και κατηύθυναν τις έρευνες αρχικά σε περιοχή της Βοιωτίας και στη συνέχεια εκτός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε μακρύκαννα τυφέκια, δύο πιστόλες (κουμπούρες), τέσσερα περίστροφα και πιστόλι, όλα παλαιού τύπου, πιθανόν ιστορικής – συλλεκτικής σημασίας, αεροβόλο σκοπευτικό, ιταλικής προέλευσης, πιστόλι ρήψεως φωτοβολίδων, έξι σπαθιά και μαχαίρι, με την θήκη του, καθώς και διακόσια είκοσι τρία συνολικά νομίσματα, των οποίων η αρχαιολογική προέλευση και αξία θα εκτιμηθεί από υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για ανάδειξη αναδόχων και δημοπρατήσεις έργων 
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
1. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου μεταφοράς δικτύων ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α..
2.Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος(«Σύμπραξη Μελετητών:ΑΦΡΑΤΑΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ &ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ) για την «Επείγουσα Μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας», με αμοιβή 89.703,45 ευρώ συν ΦΠΑ,
3.Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:
-«Αποκατάσταση κτιρίου Αναγνωστοπουλείου Σχολής (Α’ φάση)» προϋπολογισμού 420.000 €.. Ανάδοχος Γ. Ντάτσης και ΣΙΑ Ε.Ε.
-Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000.«Ανάδοχος Χρήστος Β. Αλυμάρας.
-«Άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων και πτερυγότοιχων γέφυρας στο Σαραντάπορο ποταμό», προϋπολογισμού € 74.000.Ανάδοχος Κ.Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
4.Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση και των έργων:
-«Αντιπλημμυρικό έργο σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης», προϋπολογισμού € 45.000.
– «Βελτίωση παρακαμπτηρίων οδών σύνδεσης με επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 88.000.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 25 έως 31 Μαΐου του έτους 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Δευτέρα (25-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Τρίτη (26-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Τετάρτη (27-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Πέμπτη (28-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
• Παρασκευή (29-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.