Β. Γιόγιακας: εγκρίθηκαν έργα αγροτικής οδοποιίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Έργα αγροτικής οδοποιίας στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας ύψους 1,63 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις οι οποίες αφορούν: α. τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 500.000 ευρώ, β. τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην Τοπική Κοινότητα Καταβόθρας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 200.000 ευρώ, γ. αγροτική οδοποιία Δήμου Φιλιατών συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 500.000 ευρώ και δ. τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Σουλίου συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 429.000 ευρώ.
«Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη γιατί πέτυχαν μια γενναία αύξηση του προϋπολογισμού που επέτρεψε την ένταξη πολύ περισσότερων έργων αλλά και την αξιολόγηση των αιτήσεων σε χρόνο-ρεκόρ κάτω των έξι μηνών, αντί των δύο χρόνων που απαιτούνταν στο παρελθόν», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Πιστώνεται στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης
Γ. Γεωργαντάς: Στηρίζοντας τον Έλληνα αγρότη στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία
Πιστώνεται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση.
Η απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής, σχετικά με τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την επιστροφή του ΕΦΚ, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (4485/24-8-2022/ Τεύχος Β΄) και άμεσα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που δικαιούνται.
Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022. Όπως προβλέπει η απόφαση, το ποσό που δικαιούται κάθε αγρότης θα πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.
Τα ποσά που θα καταβληθούν, μετά από κυβερνητική απόφαση, είναι ακατάσχετα και δε συμψηφίζονται με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο.

ΟΕΕ – Υπ. Οικονομικών: Ενημερωτική εκστρατεία για το «Ελλάδα 2.0» στην Πάτρα
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των μελών, λογιστών – φοροτεχνικών και επιχειρήσεων, διοργανώνοντας εκδήλωση τη Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στo ξενοδοχείο Porto Rio Hotel στη Πάτρα.
H εκδήλωση έχει τίτλο «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0» και οι ομιλητές θα είναι οι:
Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Υπουργείο Οικονομικών
Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος Ο.Ε.Ε.
Χαιρετισμός: Γεώργιος Παππάς, Πρόεδρος 10ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε.
Συντονίστρια: Πέλυ Μπεβούδα, Δημοσιογράφος