Γκολομάζος προς Περιφερειάρχη Ηπείρου

Και οι Ασφαλιστές στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Την άμεση ένταξη των ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Ηπείρου -η οποία κοινοποιείται και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- το Επιμελητήριο Άρτας.
Η Επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος Ιωάννης Γκολομάζος έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,
Το Επιμελητήριο Άρτας δέχεται έντονες διαμαρτυρίες από τον κλάδο των Ασφαλιστικών Δαμεσολαβητών, γιατί παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ΚΑΔ έχουν αναγνωριστεί ως πληττόμενοι ΚΑΔ τον Απρίλιο του 2020 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν συμπεριλήφθηκαν προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Παρακαλούμε λοιπόν, όπως αιτηθείτε από την Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, την άμεση τροποποίηση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020,ώστε να συμπεριληφθούνκαι να έχουν δικαίωμα αίτησης σε αυτό και οι ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
Στο πλαίσιο αυτό, ενδεχομένως να απαιτηθεί και νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φακέλων ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, ώστε να έχουν την ευκαιρία και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Εν αναμονή των ενεργειών σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων»!

Οι εβδομαδιαίοι έλεγχοι των Κινητών Μονάδων Ε.Ο.Δ.Υ.
Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, την εβδομάδα που διανύσαμε πραγματοποίησε rapidtests σε προσωπικό των παρακάτω φορέων/υπηρεσιών:
-Στην Π.Ε. Άρτας: Γεν. Νοσοκομείο Άρτας, Σύλλογος «Αγκαλιά», ΤΟΕΒ «Ζώνης Λούρου, Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ΕΚΑΒ Άρτας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, Γηροκομείο Άρτας, Οικοτροφείο «Αίολος» «Βοήθεια στο Σπίτι».
-Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας: Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Επαγγελματικό Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
-Στην Π.Ε. Πρέβεζας:Δημαρχείο Καναλακίου, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγίας Τριάδας Πρέβεζας, «Μασούτης», Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, «ΑΒ» Βασιλόπουλος, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, «Σκλαβενίτης».

-Στην Π.Ε. Ιωαννίνων: Ι.Μ. Δουραχάνης, – Ίδρυμα Νεομάρτυρας Γεώργιος, Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών, Δ/ση Πρωτοβάθμια; Εκπαίδευση;, Δημαρχείο Μετσόβου, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, Δομή Ψυχικής Υγείας (Ψυχαργώς), Δημαρχείο Κόνιτσας και Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, Οικοτροφείο «Νόστος» Κόνιτσα, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, 2ο Ειδ. Δημοτικό Σχολείο, Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου.
-Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapidtest σε: -Ανοιχτή δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων Πέραμα, Ξενοδοχείο Λάκκα, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο, Στρατόπεδο Περάματος, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο Ιωαννίνων, Δημαρχείο Ζίτσας, ΣΑΠ Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στη Νεοκαισάρεια, ΔΕΥΑΙ, «Ολύμπιον», Διεύθυνση Πολεοδομίας, Δ. Ζαγορίου, Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» (και παράρτημα)

Δήμος Ηγουμενίτσας: Με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, το διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας.
Στο σεμινάριο με θέμα «Εμβολιασμοί και λοιμώξεις στην Τρίτη ηλικία» αναλύθηκαν διεξοδικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες αποτελούν τις πιο συχνές λοιμώξεις στον άνθρωπο, ενώ τονίστηκε η αξία των εμβολιασμών, που συνιστούν θεμέλιο λίθο της προληπτικής ιατρικής.
Ομιλητές στο webinarήταν η κα Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Γ. Ν. Φιλιατών και ο κ. Χρήστος Κωνσταντίνου, Ειδικευόμενος Παθολογίας, Γ. Ν. Φιλιατών
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε χρέος, ως αυτοδιοίκηση, να προάγουμε και να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, τονίζοντας την αξία της πρόληψης. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που στα χρόνια της λειτουργίας του το αγκάλιασαν και το εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους. Σ΄ αυτήν μας την προσπάθεια οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που ανταποκρίνεται κάθε φορά στις δράσεις ευαισθητοποίησης του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας».
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε:
«Η πρόληψη και η θεραπεία των λοιμώξεων ειδικά στην τρίτη ηλικία αποτελούν προτεραιότητα σε όλα τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό αυτό θέμα ήταν ο στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου μας και τόσο η συμμετοχή του κόσμου όσο και το ενδιαφέρον που έδειξε μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηγουμενίτσας που με τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του γίνεται σημαντικός αρωγός στον αγώνα του ιατρικού κόσμου για καλύτερη υγεία.».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
Καθυστέρηση στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δήμου Νικ. Σκουφά Άρτας
Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση από τις 26/11/2020 σχετικά με το θέμα «Καθυστέρηση στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δήμου Νικ. Σκουφά Άρτας».
Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, προς τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών και αναφέρει τα εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες Δημοτών, του Δήμου Νικόλαου Σκουφά της Άρτας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα διαδικτύου, διαπιστώνεται καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στη Δ.Ε. Κομποτίου. Ανησυχίες επικρατούν, επίσης, και στη Δ.Ε. Αράχθου και ιδιαιτέρως, στο Νεοχώρι, όσον αφορά στην τοποθέτηση των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεσθε να παρέμβετε κατάλληλα για να επισπευσθούν οι σχετικές εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στη Δ.Ε. Κομποτίου, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του ως άνω έργου;
2.Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών τοποθέτησης των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού στη Δ.Ε. Αράχθου και πότε χρονικά προσδιορίζεται αυτή, αφού και για αυτό το έργο εκδηλώνονται ανησυχίες λόγω καθυστέρησης;