Γράμμα απ’ την ΔΕΗ

Ζητούν Έκδοση νέου Δελτίο Νο1 για τις υφιστάμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις

Ψάχνουν τους μη ενεργούς αγρότες

Ζητούν να υποβληθεί η αίτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Προθεσμία μέχρι 30-9-2021, αλλιώς διακοπή!

Την έκδοση νέου Δελτίο Νο1 (Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων) για τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις ζητά η ΔΕΗ με γράμμα στους καταναλωτές κάνοντας χρήση την τελευταία Υπουργική Απόφαση (υπ’αριθ. 140424/ΦΕΚτΒ/814/2017) που όπως λέει είναι υποχρεωτική.
Παρότι η ΔΕΗ αποδέχεται πως η διαδικασία για την έκδοση της Άδειας Χρήσης Νερού και του Δελτίου Νο1 είναι πολύ χρονοβόρα, εναλλακτικά και μέχρι την έκδοσή τους, μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την πιο πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως μάλιστα επισημαίνει, ζητά την αίτηση αυτή μέχρι 30-9-2021, να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, προκειμένου «…να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το Αγροτικό Τιμολόγιο».

Διαφορετικά, «στην περίπτωση μη έγκαιρης ανταπόκρισης θα αναγκαστούμε να προβούμε σε καταγγελία της μεταξύ μας Σύμβασης Προμήθειας, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και τη διακοπή του Αγροτικού Τιμολογίου»!!!
Ολόκληρη η επιστολή της ΔΕΗ , αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ πελάτη,
Η ΔΕΗ, εδώ και πολλές δεκαετίες, στέκεται στο πλευρό των αγροτών, παρέχοντας το ευνοϊκό Αγροτικό Τιμολόγιο για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Είναι όμως υποχρέωση της Επιχείρησης η πιστή εφαρμογή των Αποφάσεων της Πολιτείας, έτσι ώστε να απολαμβάνουν το προνόμιο αυτό μόνον όσοι πραγματικά το δικαιούνται.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση (υπ’αριθ. 140424/ΦΕΚτΒ/814/2017) είναι υποχρεωτική η έκδοση νέου Δελτίο Νο1 (Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων) για τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις και η υποβολή τους στον εκάστοτε Προμηθευτή.
Επειδή η διαδικασία για την έκδοση της Άδειας Χρήσης Νερού και του Δελτίου Νο1 είναι πολύ χρονοβόρα, εναλλακτικά και μέχρι την έκδοσή τους, μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την πιο πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το Αγροτικό Τιμολόγιο, υποβάλλετε ηλεκτρονικά εύκολα και γρήγορα στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στο https//forms-agrotes.dei.gr

Τον «λογαριασμό συμβολαίου» της παροχής σας
Το ΑΦ Μ σας
Την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕs
Η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ή του Δελτίου Νο1 είναι μέχρι την 30.09.2021.
Εάν έχετε διακόψει την αγροτική δραστηριότητα μπορείτε να υπογράψετε άμεσα σύμβαση προμήθειας με Επαγγελματικό Τιμολόγιο.

Στην περίπτωση μη έγκαιρης ανταπόκρισης θα αναγκαστούμε να προβούμε σε καταγγελία της μεταξύ μας Σύμβασης Προμήθειας, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και τη διακοπή του Αγροτικού Τιμολογίου.
Παρακαλούμε υποβάλλετε την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης ή το Δελτίο Νο1 μέχρι 30.09.2021, γιατί δεν θα δοθεί άλλη παράταση.
Με εκτίμηση, από τη Γενική Διεύθυνση Marketing και Προϊόντων».