Ο Χρήστος Γκόκας για την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στο Λύκειο Κομποτίου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση την επιστολή του Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς», στην οποία ζητείται από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας να εγκρίνει τη λειτουργία και των υπόλοιπων ολιγομελών τμημάτων Προσανατολισμού του σχολείου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχει εγκριθεί η λειτουργία μόνο ενός τμήματος και εκκρεμεί η έγκριση για ένα (1) τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου και για τέσσερα (4) τμήματα της Γ’ Λυκείου Ανθρωπιστικών, Θετικών, Υγείας και Σπουδών Οικονομίας –Πληροφορικής, ενώ με τη συνδιδασκαλία κοινών μαθημάτων μπορούν να λειτουργήσουν και με περισσότερους μαθητές.

Παράλληλα επισημαίνεται η σημασία της λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων, καθώς οι μαθητές του σχολείου προέρχονται κατά μεγάλο ποσοστό (60% περίπου) από τις ορεινές περιοχές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και άλλες απομακρυσμένες περιοχές και από τα γύρω χωριά, διανύοντας καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο. Ενώ στο ενδεχόμενο της μη λειτουργίας των εν λόγω τμημάτων θα είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν είτε στην Άρτα είτε στην Αμφιλοχία, με τις αντίστοιχες οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του σχολείου.
Τέλος ο κ. Γκόκας τονίζει τα ίδια ισχύουν και για άλλα περιφερειακά σχολεία του Νομού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους μαθητές και στις οικογένειες τους, δεδομένων των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων, αλλά δημιουργούνται και δυσκολίες και για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων που μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στο κλείσιμό τους».