Διαμαρτυρία Περικλή Μίγδου στη ΔΕΗ

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς την Δ.Ε.Η. γιατί για επεκτάσεις Δημοτικού φωτισμού οι οποίες αγγίζουν την αξία των 300.000 ευρώ με πιστώσεις που έχουν εγκριθεί , δεσμευτεί και που πολλές από αυτές έχουν πληρωθεί από τον Δήμο μας εκκρεμούν αρκετό χρονικό διάστημα οι εργασίες ηλεκτροδότησης και ολοκλήρωσης των έργων με βασική αιτιολογία από την Δ.Ε.Η. την έλλειψη ξύλινων στύλων (κολώνες).
Όπως επισημάινει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη έχει καταβάλλει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Σέλτσου , της επέκτασης φωτισμού από την είσοδο του χωριού Σκουληκαριάς ( Ξενοδοχείο Γάβρογος ) έως την πλατεία Καραϊσκάκη.
Πιστώσεις έχουν καταβληθεί επίσης για επεκτάσεις φωτισμού σε κεντρικά σημεία της έδρας του Δήμου Άνω Καλεντίνης , καθώς σε δημοτικά οδικά δίκτυα και σε αγροτικές , κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις στην Άνω Πέτρα , Διάσελλο , Μεσόπυργο , Ελάτη , Τσιφλίκι , Τριανταφυλλέικα , Βελεντζικό , Παλαιοχωράκι κ.τ.λ. συνολικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ ενώ έχει εγκρίνει και δεσμεύσει πιστώσεις 100.000 ευρώ περίπου και για άλλα σημεία ηλεκτροδότησης και επέκτασης φωτισμού .
«Ελπίζουμε στην άμεση διευθέτηση του θέματος μέσω της επίσπευσης των εργασιών από την πλευρά της Δ.Ε.Η. καθότι οι συγκεκριμένες επεκτάσεις φωτισμού είναι πολύ σημαντικές για την καλυτέρευση συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας καθώς και για την βελτίωση των συνθηκών στις εργασίες τους «, σημειώνει ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη.

Κώστας Μπάρκας
Tαξική μεροληψία της ΝΔ η περικοπή του Επιδόματος Θέρμανσης
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία καλά κρατεί και στο Επίδομα Θέρμανσης. Πέρα των ουσιαστικά μηδενικών φοροελαφρύνσεων που δίνονται στη μεσαία τάξη, πέρα από το γεγονός ότι ακόμα περιμένουμε αν και πότε θα δοθεί το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση προχωρά και στη μείωση του Επιδόματος Θέρμανσης. Ειδικά για την Πρέβεζα η μείωση του επιδόματος προσεγγίζει ακόμα και τα 108€ για τους έγγαμους και τα 82€ για τους άγαμους. Επιπλέον, για πρώτη φορά ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος για να λάβει έστω και αυτό το μειωμένο φέτος επίδομα θα πρέπει μα αγοράσει τη διπλάσια ποσότητα από το ποσό που δικαιούται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019. Δηλαδή, σε μια περίοδο που έχει σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, όπως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η δόση ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος, ενώ παράλληλα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι για το 2020 δεν υπάρχει πρόβλεψη στο κατατεθειμένο Προϋπολογισμό για καταβολή επιδόματος θέρμανσης.
Μετά την έξοδο από τα Μνημόνια το 2018 για τη Νέα Δημοκρατία τα οφέλη πρέπει να μοιραστούν σε λίγους. Για τους πολλούς, δεν έχουμε Μνημόνιο, αλλά θα είναι σα να έχουμε.

Νότης Μαριάς από το Γοργοπόταμο: Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων
Να διεκδικήσει άμεσα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις κάλεσε από το
Γοργοπόταμο την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ
ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής, πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ο Νότης Μαριάς την Κυριακή 24 Νοεμβρίου επικεφαλής αντιπροσωπείας του
Κινήματος αποτελούμενη από τους πρώην υποψήφιους Ευρωβουλευτές Βασίλη
Κουλούρη και Βούλα Θεοδώρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 77η
επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από την Ενωμένη
Εθνική Αντίσταση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι και έκανε
την παρακάτω δήλωση:
«Εβδομήντα εφτά χρόνια μετά, τιμούμε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που ανατίναξαν την Γέφυρα του Γοργοποτάμου. Από εδώ από τον Γοργοπόταμο καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Μετά την ρηματική διακοίνωση πρέπει πλέον η Πατρίδα μας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να απαιτήσει την πλήρη καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού δανείου και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων. Σαν πρώτα βήματα πιστεύουμε ότι πρέπει να εγγράψει άμεσα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό που συζητείται τις επόμενες ημέρες και ταυτόχρονα ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για να εκτελεστεί πλέον η αμετάκλητη απόφαση του Διστόμου.»
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία του Κινήματος μαζί με
άλλους πολίτες ξεναγήθηκε από μέλη του Σωματείου «Μουσείο-Ιστορικό
Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» στην ιστορική διαδρομή του Γοργοποτάμου
και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο
Θερμοπυλών.

Γ. Βρούτσης: Καθημερινά αντιμετωπίζουμε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος 
Στην τελευταία φάση αντιμετώπισης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συνολικού ύψους 27.619.682 ευρώ εισέρχεται ο ΕΦΚΑ σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ.
Πρόκειται για ποσά τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως σε συνταξιούχους από σφάλματα στην επεξεργασία των αρχείων πληρωμής σε δύο χρονικές στιγμές, το Δεκέμβριο του 2018 και τον Μάιο του 2019.
Ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2018 πιστώθηκαν επιπλέον ποσά ύψους 19.362.673 ευρώ σε 6.410 συνταξιούχους στρατιωτικούς και το Μάιο του 2019 ποσά ύψους 8.257.009 ευρώ σε 1.567 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.
Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση εστάλησαν το καλοκαίρι επιστολές ενημέρωσης για ποσά άνω των 500 ευρώ ζητώντας την επιστροφή των σχετικών ποσών.Έχουν ήδη ανταποκριθεί 297 (263 εξόφλησαν πλήρως και 34 μερικώς) επιστρέφοντας 2.801.715 ευρώ. Για τους 1304 συνταξιούχους που δεν ανταποκρίθηκαν θα ξεκινήσει η παρακράτηση του αχρεωστήτως καταβαλλόμενου ποσού από τα τέλη Νοεμβρίου τμηματικά στο 1/3 της σύνταξης .

Αναφορικά με τους συνταξιούχους στρατιωτικούς τον Ιούλιο του 2019 στάλθηκαν 140 επιστολές για ποσά άνω των 15.000 ευρώ.Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί οι 83 και έχει επιστραφεί συνολικά το ποσό των 1.429.150,21 ευρώ.
Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα αποσταλεί αντίστοιχη επιστολή σε 793 που εισέπραξαν αχρεώστητα ποσά από 5.000 ευρώ και πάνω ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνει παρακράτηση του ποσού από τις συντάξεις του Φεβρουάριου 2020.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
«Ακόμα και 5 μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγονες καταστάσεις αντιμετωπίζοντας σοβαρά λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που δεν είχαν αναφερθεί ούτε είχαν επιλυθεί. Σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ διορθώνουμε σημαντικά σφάλματα στις πληρωμές συντάξεων που έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Απόπειρα κλοπής σκαπτικού μηχανήματος στη Φιλοθέη
Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Κυριακής στη Φιλοθέη Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο άτομα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, χθες το μεσημέρι μετέβησαν με ΙΧ Φορτηγό αυτοκίνητο στη Φιλοθέη Άρτας, όπου εκεί επιχείρησαν να αφαιρέσουν από υπαίθριο χώρο ένα σκαπτικό μηχάνημα (τσάπα), έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Το ΙΧ Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Πρέβεζας τον ανωτέρω ημεδαπό και τον συνέλαβαν, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπουκάλια που περιείχαν μεθαδόνη, συνολικού βάρους -217- γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου
Συνελήφθη, το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων, χωρίς να διαθέτει άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. Κατασχέθηκαν 87είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πιάστηκαν ανήλικοι ημεδαποί για κλοπές
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος συνολικά πέντε ανήλικων (τριών ημεδαπών και δύο αλλοδαπών) για κλοπές που διέπραξαν στις 9 Σεπτεμβρίου από το ίδιο εμπορικό κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων.Στην πρώτη περίπτωση, τέσσερις ανήλικοι εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από κοινού ηλεκτρονικές συσκευές. Στη δεύτερη περίπτωση, ανήλικος ημεδαπός, εισήλθε στο κατάστημα, από όπου αφαίρεσε τμηματικά την ίδια ημέρα επίσης ηλεκτρονικές συσκευές.