Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας

Ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος Γεώργιος
Βασιλείου επισκέφθηκε στις .09.2019 την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως
και Πρεβέζης, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο
Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο, συνοδευόμενος από
τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικό Διευθυντή
Ηλία Σκανδάλη.
Ο Διευθυντής ζήτησε την ευλογία και την ευχή του Σεβασμιωτάτου, καθώς
ξεκινά την θητεία του με την ιδιότητα αυτή.

Ορκωμοσία
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διοργανώνει και προσκαλεί στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του,
που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, ώρα 12:00
στο αμφιθέατρο ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ του τμήματος στην Πρέβεζα.

“Αστροπαρατήρηση” στο Τσιπουρίκι Ηγουμενίτσας
Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων για τις Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας διοργανώνει βραδιά παρατήρησης Άστρων και Σελήνης, τη Δευτέρα 9-9-2019.
Η δράση που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του υπό κατασκευή θεάτρου στο Τσιπουρίκι, μετά τη δύση του ηλίου, συνδιοργανώνεται με τους ερασιτέχνες ατροπαρατηρητές της πόλης μας, Μάριο Λέκκα και Τσοπόκη Κωνσταντίνο έτοιμους να απαντήσουν σε ερωτήματα και να εξηγήσουν έννοιες όπως τι είναι οι αστεροειδείς, κομήτες και τα λαμπρά άστρα, πώς βρίσκουμε τη Μεγάλη Άρκτο και ποιοι πλανήτες είναι ορατοί κάθε νύχτα του χρόνου, πόσα σώματα από αυτά που βλέπουμε τώρα στον ουρανό υπάρχουν ακόμα κ.α

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενέθλιου της Θεοτόκου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Την παραμονή της πανηγύρεως, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, και την Κυριακή ώρα 07:00 π.μ η πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Την Κυριακή το απόγευμα στις 18:30 μ.μ θα ψάλει ο εσπερινός και η παράκληση της Θεοτόκου.

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Άρτας
Γίνεται γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Άρτας, το οποίο εδώ και 30 χρόνια συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της πόλης.
Έτσι και φέτος, το Δημοτικό Ωδείο που στεγάζετε σε νέο ανακαινισμένο κτίριο με σύγχρονες προδιαγραφές προσφέρει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, να σπουδάσουν οποιοδήποτε είδος μουσικής, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, με έμπειρους καθηγητές και χαμηλά δίδακτρα.
Λειτουργούν τα εξής Τμήματα και Σχολές:
• Μουσικής Προπαιδείας Κλασικής Κιθάρας
• Πιάνου
• Φωνητικής Μονωδίας
• Ανώτερων Θεωρητικών
• Σύνθεσης
• Βιολιού
• Βιολοντσέλου
• Μπουζουκιού
• Ηλεκτρικής Κιθάρας
• Φλάουτου
• Κλαρινέτου
• Σαξοφώνου
• Ντραμς
• Ακορντεόν
Σε τριτέκνους, πολύτεκνους και φοιτητές γίνεται έκπτωση.
Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου Ώρες 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Τηλέφωνο: 2681073595 – FAX: 2681073592. Το Δημοτικό Ωδείο Άρτας βρίσκεται στην οδό Ορλάνδου, κάτω από την Παρηγορήτισσα.

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠοδηλασίαςΜε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Μιλτιάδη Κριμίζη, τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Πριστούρη και τον ταμία Παναγιώτη Βαξεβανίδη συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και με σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν, ζήτησαν τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν κυρίως στην ποδηλασία δρόμου.
Παράλληλα ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στο να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της μειωμένης επιχορήγησης από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια, ενώ ζήτησαν να γίνουν ενέργειες για την αξιοποίηση και τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων.
Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Για τις περιοχές Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Λευκάδας 
Παράταση Δηλώσεων Κτηματολογίου ζητά ο Ευαγγ. Χρηστάκης
Να δοθεί επιπλέον παράταση υποβολής Δηλώσεων Κτηματολογίου στις περιοχές Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Λευκάδας που λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 με απόφαση από τον αρμόδιο Υπουργό, λόγω του χαμηλού ποσοστού δηλώσεων έως σήμερα, ώστε οι πολίτες να έχουν τον χρόνο για την ορθή και ομαλή δήλωση της περιουσίας τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Χρηστάκης, Πρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας.
«Μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων περιουσίας –τονίζει- δεν έχουν δηλωθεί από τους πολίτες στα κτηματολογικά γραφεία που δέχονται τις αιτήσεις. Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, σε περιοχές κυρίως αγροτικές, και στις οποίες, σε αρκετές περιπτώσεις, καθίσταται δύσκολη η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, που πρέπει να υποβληθούν με τη δήλωσή τους. Στα συμβολαιογραφικά γραφεία παρατηρείται συνωστισμός για το λόγο ότι αρκετά ακίνητα στερούνται τίτλων ιδιοκτησίας και οι πολίτες σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις διάφορες χρόνιες εκκρεμότητες.
Επίσης η τελευταία 3μηνη παράταση που δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μέσα στο καλοκαίρι, συνέπεσε με τις φορολογικές δηλώσεις, τη 1η δόση φόρου εισοδήματος και από 2.9.2019 τον ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες να αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και παράλληλα να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους».

«Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων σπουδαστών στο Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας»
Σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων υποψηφίων σπουδαστών για το έτος 2019-20. Η υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιους σπουδαστές θα γίνεται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας
https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index.
Μπορείτε επίσης να προσέρχεστε στα γραφεία του Δ.ΙΕΚ για την υποβολή της αίτησής σας, καθημερινά, 09:00-16:00.
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης
1. Προσωπικό e-mail
2. ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)
3. ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής 4. Αστυνομική Ταυτότητα
Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας
Ταχ.Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650 26987
Fax: 26650 26985
E–mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr

«Ας μιλήσουμε για τον τόπο μας»
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΠΙΣΤΙΑΝΑ (μια διαδρομή) από και προς αυτά», που έγραψε ο Γεώργιος Αλ. Γεωργάκης, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιστιανών διοργανώνουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Ας μιλήσουμε για τον τόπο μας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πιστιανών. Κάτοικοι και φίλοι των Πιστιανών θα έχουν την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες από τη ζωή της ελληνικής υπαίθρου και να συζητήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Για τον συγγραφέα Γιώργο Γεωργάκη και το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας, και η Σοφία Αναγνωστάκη, υπεύθυνη έκδοσης της εφημερίδας «Τα Πιστιανά».
Θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιστιανών, Εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Πιστιανών, Εκπρόσωπος Αδελφότητας Πιστιανιτών Αθήνας και Εκπρόσωπος Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Αθήνας. Την εκδήλωση θα προλογίσει και συντονίσει ο Αποστόλης Κόκκινος. Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με υλικό από τη ζωή του χωριού