Εθιμοτυπική επίσκεψη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Αναγνωστάκης, επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. κ. Χρυσόστομο με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ιατρικού Συλλόγου Άρτας 2019
Με μεγάλη επιτυχία και σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας και ο ετήσιος χορός του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο εστιατόριο Πρωτομάστορας με την παρουσία πολλών μελών και φίλων.
Την εκδήλωση ξεκίνησε ο Πρόεδρος Χαρμπής Ευάγγελος με τα μέλη του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και την Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας Ανδρέου Ευαγγελία καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους. Η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ.Καλλινίκου.
Η ζεστή βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα που χάρισε κεφάτες στιγμές στους παρευρισκόμενους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και όλη την προσπάθεια της διοργάνωσης.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών:
ο Βουλευτής Άρτας κ.Τσίρκας Βασίλειος, ο Βουλευτής Άρτας κ.Στύλιος Γεώργιος , ο Δήμαρχος Αρταίων κ.Τσιρογιάννης Χρήστος ,ο Δήμαρχος Ν.Σκουφά κ.Γιαννούλης Ευστάθιος, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Ταπραντζή-Κοίλια Τζένη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Παπαδημητρίου Ντίνος, κ.Βαρέλης Δημήτριος, κ.Ζιώβας Βασίλειος, κ.Γκούντας Κων/νος και μέλος του Δ.Σ του Ι.Σ Άρτας, ο Διοικητής του Γ.Ν. Άρτας κ. Μπαλάσκας Βασίλειος, η Αντιδήμαρχος Ν.Σκουφά κ. Βαβέτση Ροζίνα κ.α.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου
Workshop με θέμα την Έξυπνη Πόλη
H Π.Ε.Δ. Ηπείρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ), διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου (Ναπολέοντος Ζέρβα 2), workshop με θέμα:
«Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες».
Κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνει ειδική αναφορά στα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα της έρευνας του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στους Δήμους της χώρας μας ενώ θα τεθεί και το πλαίσιο της νέας έρευνας εστιασμένη στους Δήμους της Ηπείρου.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη Δήμων, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Β.Α.Ο. ΑΡΤΑΣ
Με Νίκη έκλεισε την χρονιά το ανδρικό μας τμήμα κερδίζοντας την Γεα (β) καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση μαζί με τον Πήγασο Αγρινίου, αλλά λόγω καλύτερης ισοβαθμίας θα αγωνιστεί η ομάδα τού Αγρινίου στα play off ανόδου.
Μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά προβλήματα πού είχε η ομάδα μας που λόγω τραυματισμών δεν είχε στην διάθεσή της 9 από τους αθλητές της!!!σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά από το παιδικό και κάποιες φορές και Γυμνασίου με αποτέλεσμα να βοηθήσουν την ομάδα αποκτώντας εμπειρίες πού θα τους βοηθήσουν στο μέλλον τούς. Συνεχίζουμε πιστοί στο πλάνο μας παιδιά της Ακαδημία μας να αποτελούν τον βασικό κορμό στο ανδρικό μας τμήμα.

Μουσική εκδήλωση του ΓΕΛ Φιλιππιάδας
Το 1ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας για 4η συνεχή χρονιά τιμά την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού με μία μουσική εκδήλωση με τίτλο:
“Ταξιδεύοντας με την ποίηση της μεταπολίτευσης”. Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού και του Συλλόγου “Περί Βιβλίου” Φιλιππιάδας, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζηρού την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 20:00.

Δήλωση Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου
Μαθητικές διαδηλώσεις για το κλίμα
Σήμερα ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της UNEA4, της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι, νέοι και νέες, κυρίως μαθητές, σε πάνω από 100 χώρες, ένωσαν τις φωνές τους και τα τραγούδια τους σε μια καινοτόμα μαθητική απεργία.
Η πρωτοβουλία SCHOOLSTRIKE4CLIMATE ακολουθεί τα βήματα της 15χρονης Γκρέτα από τη Σουηδία και μας δείχνει τον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές που το περιβάλλον και η ζωή απαιτούν από όλους μας.
Η παγκόσμια -πλέον- πρωτοβουλία των νέων για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον μας δίνει ελπίδα για το αύριο, αλλά δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις.
Τα παιδιά του πλανήτη ανησυχούν ειλικρινά, γιατί τα λόγια και οι δηλώσεις δεν αρκούν για τη σωτηρία του πλανήτη. Οφείλουμε να τα ακούσουμε.

Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε χρόνο, φυσικούς πόρους, περιβάλλον, οικονομία και εργασία. Το σύνθημα There is no Planet B απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα.
Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Η κλιματική αλλαγή μας υποχρεώνει σε αλλαγή παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, αλλά και σε κοινωνική συμμετοχή. Αλλάζουμε την τύχη της ανθρωπότητας, σημαίνει αλλάζουμε συνήθειες παραγωγής, ζωής και κατανάλωσης. Σημαίνει αλλάζουμε πολιτικές προτεραιότητες, αλλάζουμε στάση ζωής και διεκδικούμε το βιώσιμο αύριο του πλανήτη.

Χτίσιμο αφορολόγητου
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε υπουργική απόφαση, με την οποία προστίθενται άλλες δύο κατηγορίες στους φορολογούμενους που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.
Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες:
-Πολίτες των οποίων το ετήσιο πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περιστασιακά απασχολούμενοι.
-Υπήκοοι τρίτων χωρών που αιτούνται ή/και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.