Εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΗ- πρώτη δύναμη η ΔΚΜ

Η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών- Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί», παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο, αυτή τη φορά, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ψήφισαν 1.299 μέλη του ΤΕΕ/ΤΗ με 1.267 έγκυρα ψηφοδέλτια και 32 άκυρα- λευκά.
Η ΔΚΜ με επικεφαλής τον Γιάννη Τσίγκρο συγκέντρωσε 529 ψήφους και το 41,75% βγάζοντας 24 έδρες.
Η ΔΕΣΜΗ, που πρόσκειται στον χώρο του Κινήματος Αλλαγήςμε επικεφαλής τον Γιάννη Λυκοτραφίτη πήρε 384 ψήφους ποσοστό 30,31% και 18 έδρες.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία, προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Γιώργο Παππά πήρε 194 ψήφους με ποσοστό 15,31% και 9 έδρες).
Η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου- Α.Κ.Μ.Η. (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα πήρε 75 ψήφους, 5,92% και 3 έδρες.
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (ΚΚΕ) πήρε 58 ψήφους, ποσοστό 4,58% και 3 έδρες.
Η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου –Λευκάδας (ΛΑΕ)., πήρε 27 ψήφους με ποσοστό 2,13% και καμία έδρα.

Και άλλοι πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Κατσικά
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου σε περιφερειάρχη και δήμαρχο Ιωαννιτών, όταν παραβρέθηκε στην Ήπειρο για τον εορτασμό του ΟΧΙ, για το ότι δε θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της περιοχής, νέες αφίξεις προσφύγων ανακοινώθηκαν για το Κέντρο Φιλοξενίας Κατσικά.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα Γιάννενα θα δεχθούν ξανά έναν μικρό αριθμό προσφύγων από τους 294 που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από Μυτιλήνη, Χίο, Λέρο και Κω, στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών.

Υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων σε μικρούς οικισμούς
Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»
Με μια νέα πρόκληση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» συνολικής δημόσιας δαπάνης 15 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκει να θωρακίσει το περιβάλλον και ιδιαίτερα ευαίσθητους υδάτινους αποδέκτες και την παράκτια ζώνη από αστικά λύματα.
Η σχετική πρόσκληση, με τίτλο «Επενδύσεις στη διαχείριση λυμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αφορά τους Δήμους και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα με την πρόσκληση θα χρηματοδοτηθούν οι δικαιούχοι για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων ολοκλήρωσης των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας ( 2.000 – 15.000 ισοδύναμο πληθυσμό), και την κάλυψη οικισμών που δεν εμπίπτουν στις προτεραιότητες της Οδηγίας 91/271, αλλά παρόλα αυτά επιβαρύνουν σημαντικά ευαίσθητους υδάτινους αποδέκτες της Περιφέρειας, καθώς και την παράκτια ζώνη.
Ειδικότερα δύνανται να χρηματοδοτηθούν:
– Έργα δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων (εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα), εφόσον διασφαλίζεται η επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων.

– Έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων (ΕΕΛ).
Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από 13/11/2019 έως 14/01/2020 (και ώρα 14:00).
Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κ. Σοφία Τσιτουρίδου, τηλέφωνο 2651 3 60512.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
Ανοιχτά τα γραφεία για έκδοση κάρτας μέλους
Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας (Καραϊσκάκη 19, 1ος όροφος, έναντι πρώην Ψαραγοράς) θα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά και ώρες 9:30 π.μ. ως 13:30 μ.μ., ώστε οι φίλοι και τα μέλη να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την έκδοση της κάρτας μέλους, σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Άρτας
Αλέξανδρος Σερέτης.
«Οι κάτοχοι της κάρτας έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες, δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα, δικαίωμα συνδιαμόρφωσης των θέσεών μας μέσα από την Πλατφόρμα Διαλόγου και Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών και δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές διαδικασίες μόνο για μέλη. Παράλληλα, με την πληρωμή της συνδρομής συνεισφέρουν στην οικονομική αυτοτέλεια του Κινήματος Αλλαγής και των οργανώσεών μας σε όλη την Ελλάδα!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ιερά Μονή Σελτσου 
Εργασίες βελτίωσης στο οδικό δίκτυο : Πηγές – Ιερά Μονή Σελτσου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ( Περιφέρεια Ηπείρου ) «Έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή που με την ολοκλήρωση του ( δέσμευση του Περιφερειάρχη μας ) θα βοηθήσει όχι μόνο στην καλύτερη μετακίνηση των δημοτών μας προς το Μοναστήρι αλλά και στην ανάδειξη του ιστορικού Σέλτσου μέσω της επισκεψιμότητας και του θρησκευτικού τουρισμού !» δηλώνει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος

Στη Γκραμπάλα
Την Κυριακή 3/11/19 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων στην ιστορική μάχη της Γκραμπάλας, στις οποίες παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης «για να τιμήσω με τη σειρά μου τους ήρωες» όπως δήλωσε.

«Ο Ουρανένιος» του Γιώργου Δ. Λεμπέση
Μια Παράσταση για το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Για την αλληλεγγύη και την αρμονική συνύπαρξη, για την αξία του ονείρου και την ανάγκη όλων μας για ένα κομμάτι ουρανό. Για όλα αυτά μιλά «Ο Ουρανένιος», το θεατρικό έργο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γιώργου Δ. Λεμπέση που ανεβαίνει αυτή τη σεζόν στο θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Κουμούτσου. Οι συντελεστές της παράστασης δεν μένουν μόνο στην θεωρία, αλλά περνούν δυναμικά και στην πράξη, αφιερώνοντας μια μέρα στον οργανισμό που πρεσβεύει τις παραπάνω αξίες και τις υπηρετεί με συνέπεια από το 1995 έως σήμερα. Στόχος, το χαμόγελο κάθε παιδιού!
Λίγα λόγια για την πλοκή:Η Αστράφτη είναι μία πόλη καθαρή, όμορφη, φωτεινή και οργανωμένη. Η Βροντάη, αντίθετα, είναι σκοτεινή και βρώμικη. Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαμάχη. Αιτία; Η πρώτη έχει ουρανό, ενώ η δεύτερη όχι. Οι μεταξύ τους καβγάδες είναι καθημερινοί, μέχρι που ένα κομμάτι από τον ουρανό, ο Ουρανένιος, αποχωρεί από την πόλη της Αστράφτης… Και τότε ξεκινά μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, με πολύ τρέξιμο, απαγωγές και θρυλικούς καβγάδες, μέχρι την τελική συμφιλίωση των δύο πόλεων, έπειτα από ένα τετραπέρατο σχέδιο που μόνο ο Ουρανένιος θα μπορούσε να σκαρφιστεί!