Ενημερωτική Συνάντηση στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου

Ενημερωτική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας». Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Fostering capacities andnet working of industrialliais on offices, exploitation of research resultsand business support (ILONET)», Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας: (InterregV-A) EL-IT – Ελλάδα- Ιταλία,διοργάνωσε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 13:00, συνάντηση με σκοπό την παρουσίαση και προώθηση της συνεργατικής ψηφιακής πλατφόρμας ILONETπου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου.

Πρόκειται για μια φιλική στον χρήστη διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει σε φυσικά και νομικά, ερευνητικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, να συνδιαλέγονται και να συναλλάσσονται με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και τη μεταφορά τεχνογνωσίαςκαι τεχνολογίας.
Διαθέτει επίσης ένα ξεχωριστό κομμάτι λειτουργικότητας, επικεντρωμένο στην εκπαίδευση των ερευνητών, των στελεχών των επιχειρήσεων καθώς και των στελεχών των δομών μεταφοράς τεχνογνωσίας ανά πεδίο ενδιαφέροντος.Άλλωστε, βασικός στόχος της πλατφόρμας είναι η ενίσχυση των ικανοτήτων των Στελεχών των Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας μέσα από στοχευμένες ενέργειες ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, σημείο ιδιαίτερης σημασίας για το έργο αφού συστεγάζονται νεοφυείς και καινοτομικές επιχειρήσεις. Τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσίασε ο καθηγητής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, κ. Σπυρίδων Σιούτας, και έγινε μελέτη περιπτώσεων του λογισμικού και εκπαίδευση χρηστών από μέλη της ομάδας εργασίας.
Στη συνέχεια, ο κος Γλαβάς Ευριπίδης, Επιστημονικώς Υπεύθυνος του έργου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η κα Γιαννούκου Ιωάννα μέλος της ομάδας έργου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέδειξαν την πρόοδο και τις προοπτικές του Διασυνοριακού Δικτύου Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Περιφερειών της Απουλίας (Ιταλία), της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Επόμενος στόχος της ομάδας έργου είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Διασυνοριακό Δικτύου και η αναβάθμιση του ρόλου του στο πεδίο της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από τα Ερευνητικά Κέντρα στην Αγορά.