Εννιά οι παραλίες της Ηπείρου με «Γαλάζιες Σημαίες»

Τρείς λιγότερες «Γαλάζιες Σημαίες» θα είναι ο αριθμός φέτος στις παραλίες της Ηπείρου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, η οποία έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος φορέας του προγράμματος στη χώρα μας. Οι τρεις παραλίες στις οποίες «υπεστάλει» η «Γαλάζια Σημαία» είναι το Μονολίθι, η ακτή Τσούκες στο Κανάλι και η ακτή Πλατάνια στην Καστροσυκιά, που ανήκουν όλες στον δήμο Πρέβεζας.
Οι εννιά «Γαλάζιες Σημαίες» που θα κυματίζουν φέτος σε παραλίες της Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, για την Κυανή και τη Μέγα Άμμο στο Δήμο Πρέβεζας, την Αμμουδιά, τον Βάλτο και τη Λούτσα στο Δήμο Πάργας και στο Δήμο Ηγουμενίτσας: Αγία Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι και Μέγα Άμμος.

Στη Λευκάδα θα κυματίζουν επτά «Γαλάζιες Σημαίες»: Αγ. Νικήτας-Πευκούλια, Άη Γιάννης Κάθισμα 1, Λευκάδα-Γύρα, Μικρός Γιαλός-Πόρος, Πόντι και Πόρτο Κατσίκι.
Συνολικά 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στην 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 47 χώρες.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι φέτος «περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε Γαλάζια Σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα…».