Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών για εκλογές ΤΕΕ Δώσαμε μια όμορφη και δύσκολη εκλογική μάχη

«Οι εκλογές μας τέλειωσαν, η επιλογή των Μηχανικών της Ηπείρου και της Λευκάδας αποτυπώθηκε στις 7 κάλπες του Περιφερειακού μας τμήματος και διαμόρφωσε τη νέα σύνθεση της 60μελούς Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ηπείρου για τα επόμενα 4 χρόνια. Η περιοχή μας, η Άρτα, θα εκπροσωπηθεί με 10 συνολικά συναδέλφους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών για εκλογές ΤΕΕ που αναφέρει: «Η παράταξή μας, με ποσοστό της τάξης του 30%, εξέλεξε 3 μέλη στην Αντιπροσωπεία, το ίδιο και η ΔΚΜ, 2 συνάδελφοι εκλέχτηκαν από το ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΜΗ, 1 από το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και 1 από την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια για την προσπάθειά τους και εύχεται καλή κι αποτελεσματική δουλειά, γόνιμη, ουσιαστική και δημιουργική θητεία σε όλες και όλους τους εκλεγμένους.
Απόλυτη πλειοψηφία δεν προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Μαΐου για καμιά παράταξη, έτσι η νέα διοίκηση του TEE Ηπείρου θα προκύψει -για μια ακόμη φορά- μετά από κύκλο διαπαραταξιακών συζητήσεων.
Απ’ αυτό το τραπέζι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δεν θα απέχει, καθώς για εμάς η συμμετοχή μας στις εκλογές και τη ζωή γενικά του Τεχνικού Επιμελητήριου δεν περιορίζεται μόνο σε καταγγελτικό λόγο και απόσειση ευθυνών διοίκησης. Ο στόχος μας, προεκλογικά και μετεκλογικά, παραμένει ίδιος και καθαρός.
Με πολλή, στοχευμένη και ουσιαστική δουλειά, συστηματική επαφή με τη βάση, συνθετική λογική και συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, να ισχυροποιηθούν η αυτονομία, ο ρόλος, οι δράσεις και η παρέμβαση του ΤΕΕ Ηπείρου στο τοπικό γίγνεσθαι και στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων. Κι ο επιστημονικός μας φορέας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δίκαιη και ισόρροπη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας».

«Οι άνθρωποι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δώσαμε μια όμορφη και δύσκολη εκλογική μάχη. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον ιδιαίτερα δυσχερές για προσπάθειες αυτόνομων παρατάξεων με καθαρά προοδευτικό πρόσημο, φλερτάραμε, στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, με την εξάχνωση. Αναπόφευκτα συμπιεστήκαμε, το τέλος όμως της προσπάθειάς μας, μας βρήκε να διατηρούμε συνολικά στην Ήπειρο και τη Λευκάδα μια κρίσιμη μάζα, της τάξης του 12%, από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο ποσοστό πανελληνίως μεταξύ περιφερειακών παρατάξεων με τα δικά μας χαρακτηριστικά.
Ευχαριστούμε από καρδιάς μία προς μία, έναν προς έναν, όλες και όλους που μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια που κάνουμε για ένα ισχυρό και προοδευτικό ΤΕΕ/ΤΗ, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, που διεκδικεί αποφασιστικά, παρεμβαίνει αποτελεσματικά, στέκεται επί της ουσίας, κι όχι στα λόγια, στο πλευρό των Μηχανικών και της τοπικής μας Κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, που υπογράφει ο Γιώργος Παππάς Χημικός Μηχανικός.

 

Ποιοι εκλέγονται στην Άρτα

*ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Παππάς Γιώργος
Παπανικολάου Ανίτα
Μπαλαούρας Γιώργος

*ΔΚΜ
Παππά Μαρίλη
Καραδήμος Γιώργος
Αλυμάρα Κατερίνα

*ΔΕΣΜΗ
Θωμάς Γιώργος
Κονιτσιώτης Νίκος

*ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμπελογιάννη Βάσω

*ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
Κικιώνης Βλαδίμηρος