Θ. Γλαβίνας: «Ψήφος νίκης στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για να υπάρχει ισχυρή απάντηση στη Ν.Δ.

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των δημοσιογράφων Τέρενς Κουίκ και Έρης Πανάγου βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Με αφορμή το συνέδριο «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» που υλοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Γλαβίνας ανάφερε πως «το δημογραφικό είναι ένα εθνικό ζήτημα και μέσα από μία τέτοια ματιά πρέπει να το δούμε και να συμβάλλουμε όλα τα κόμματα στην επίλυσή του. Εμείς δεχτήκαμε τις προσκλήσεις και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι γνωστό ότι το δημογραφικό είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας καθώς αγγίζει τομείς όπως η οικονομία, το ασφαλιστικό και η εθνική ασφάλεια ασφαλώς. Διαβάζουμε διαρκώς συγκρίσεις μεταξύ των πληθυσμών της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών. Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως το δημογραφικό πρέπει να το δούμε με εθνική ματιά και όχι με κομματικά κριτήρια».

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να δηλώνει ότι θέλει φλερτάρει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αλλά από εμάς δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση. Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, να προσεγγίσουν την προσωπικότητα και το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε. Μέχρι και τον κ. Βελόπουλο ακούμε να λέει ότι είναι «ανδρεοπαπανδρεϊκός». Αυτή η αναφορά λοιπόν από πλευράς του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να έχει καμία ανταπόκριση γιατί είναι εύκολο να αναφέρεσαι στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά οφείλεις να το αποδεικνύεις στην πράξη. Εδώ δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων».

«Ο κ. Κασσελάκης νιώθει μια μοναξιά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Δεν νιώθει κομμάτι αυτής της πολιτικής οικογένειας, των αρχών και αξιών που αυτή διαχρονικά πρεσβεύει. Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει πως ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας όταν με τις αναφορές και την στάση ζωής που επιδεικνύει, έρχεται σε αναντιστοιχία με τις αρχές του προοδευτικού πολιτικού χώρου. Δεν μπορεί να αντιδρά όταν 15 μέρες πριν τις ευρωεκλογές του ζητείται το πόθεν έσχες ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε ζητήματα όπως η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, για τους πυλώνες δηλαδή της κεντροαριστεράς.» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.