Επίθεση σε αστυνομικούς από θαμώνες καφέ-μπαρ σε χωριό της Άρτας

Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ο ένας-με ελαφρά άλλοι δύο

Έλεγχος της αστυνομίας σε καφε-μπαρ, σε κοντινό χωριό της Άρτας μετά από καταγγελία για διατάραξη ησυχίας, κατέληξε σε συμπλοκή και τραυματισμούς των αστυνομικών, με τον ένα να νοσηλεύεται σοβαρά χτυπημένος. Πιο συγκεκριμένα, έλεγχος ρουτίνας της αστυνομίας σε κατάστημα, καφέ-μπαρ, σε χωριό κοντά στην Άρτα, στις 04.30 το πρωί για διατάραξη της κοινής ησυχίας, κατέληξε σε ξυλοδαρμό των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί που επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο καφέ μπαρ καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις άσχημες διαθέσεις των θαμώνων που τους επιτέθηκαν και σε πρώτη φάσγ προκάλεσαν μικροφθορές στο υπηρεσιακό όχημα .

Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κάλεσαν ενισχύσεις μόλις προσέγγισαν το σημείο και άλλοι αστυνομικοί η συμπλοκή γενικεύτηκε και η σφοδρή επίθεση στους αστυνομικούς είχε ως αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να τραυματιστούν και μεταφερθούν στο νοσοκομείο Άρτας όπου και νοσηλεύονται, με τον ένα να φέρει κάταγμα στη μύτη, και τους άλλους δύο να φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.
Η υπόθεση κατέληξε με την σύλληψη έξι ατόμων και με κατηγορίες για τα αδικήματα της απλής, επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης ησυχίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Για το περιστατικό η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: Συνελήφθησαν στις 15-06-2020 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, έξι (6) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απλής, επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης ησυχίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες στις 15-06-2020 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, οι ανωτέρω ημεδαποί, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Από την ανωτέρω επίθεση τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπου νοσηλεύονται, ενώ επιπρόσθετα προκλήθηκαν φθορές σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση οι παραπάνω κατηγορούμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη της Άρτας, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια δύο εκ των συλληφθέντων μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας εκφράζει της αμέριστη συμπαράστασή της στους τρεις (3) συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, μετά την αναίτια και απρόκλητη επίθεση την οποία δέχτηκαν την 15/6/2020 στη Φιλοθέη Άρτας. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, επισημαίνονται τα εξής: «Από τις πρώτες ώρες η Ένωση μας στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων μας, μεταφέροντας τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση, ενώ άμεσα τέθηκε στη διάθεσή τους ο νομικός μας σύμβουλος Λαμπράκης Δημήτριος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή του.

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε και όσους συναδέλφους ενήργησαν άμεσα και κατάφεραν τη σύλληψη και των έξι δραστών της επίθεσης. Ο Έλληνας αστυνομικός έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμος να εκτελέσει το καθήκον του, με όποιους κινδύνους κι αν εγκυμονεί, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Κρίνεται απαραίτητη, όμως, η στήριξη του από όλους τους θεσμούς και την Δικαιοσύνη, ώστε τέτοια πρωτόγνωρα φαινόμενα τυφλής βίας σε βάρος αστυνομικών να εξαλειφθούν. Πόσοι αστυνομικοί πρέπει ακόμη να τραυματιστούν ώστε να αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο;».