ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ-ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10:30πμ

Με ανακοίνωσή του το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ καλεί τον κόσμο της περιοχής στην κινητοποίηση για την 1η ΜΑΗ, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10:30πμ τη Δευτέρα. «Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Και συνεχίζει: «1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής! Κόντρα στο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, στις σειρήνες και στους γραφιάδες τους που ψάχνουν να βρουν αστοχίες του συστήματος σε ανθρώπινα λάθη και σε στρεβλώσεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση… Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με την οργάνωση μας στα σωματεία και τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!
Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!
Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!».

ΑΔΕΔΥ
Το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ στο δικό του κάλεσμα, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας (…) Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και με το ΠΑΣΟΚ το 70%, των νομοσχεδίων της ΝΔ, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισαν στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία είναι ακόμα εδώ και ο ελληνικός λαός θρηνεί, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς (…) Υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, κλείσιμο νοσοκομείων και διάλυση των δομών του ΕΣΥ μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης στην υγεία, χιλιάδες αναπληρωτές στην παιδεία, σχολεία και πανεπιστήμια ετοιμόρροπα που πέφτουν σοβάδες, καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, πλειστηριασμοί σπιτιών, απλησίαστα ενοίκια, ακρίβεια, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες (…) Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος είναι η τιμή στην εργατική Πρωτομαγιά. Όλες και όλοι, την Δευτέρα 1η Μάη, στις 10:30 το πρωί στην συγκέντρωση και πορεία στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

«Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει 20 ημέρες πριν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μάη… Μπροστά στην εκλογική μάχη τα κόμματα-υπηρέτες των μεγαλοεργοδοτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά τους-ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση), που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι τους έχουν ψηφίσει αντεργατικούς νόμους από κυβερνητικά πόστα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό μας με ψευτοδιλλήματα. Λένε ότι αν από τις εκλογές δεν προκύψει σταθερή κυβέρνηση, τότε «φίδι που μας έφαγε»!!! Δηλώνουν σε όλους τους τόνους έτοιμοι όλοι τους να συνεργαστούν με όλους τους για «το καλό της πατρίδας», για «το καλό» όλων μας!!! Τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι στα βασικά συμφωνούν! Τα λόγια βέβαια είναι περιττά, καθώς οι πράξεις τους επιβεβαιώνουν αυτήν τη σύμπλευση!» δηλώνει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ.
«Συνεχίζουμε και τιμάμε αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή, την 1η ΜΑΗ, τους ήρωες-εργάτες του Σικάγο, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση… Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΙΑΚΗ συγκέντρωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ τη Δευτέρα 1η ΜΑΗ στις 10:30μμ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας !»