Ερώτηση ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ σχετικά με την για την εξέλιξη διδακτόρων εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την εξέλιξη των Διδακτόρων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, αφού όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, πρόκειται μία κατηγορία ακαδημαϊκού προσωπικού, με διδακτορικά, μεταδιδακτορικές έρευνες, δημοσιεύσεις, αυτοδύναμο διδακτικό και ερευνητικό έργο, συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, εποπτεία πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών κ.λ.π , η οποία είναι εγκλωβισμένη στη στασιμότητα, χωρίς προοπτικές εξέλιξης.

Τονίζουν ότι οι διδάκτορες Ε.ΔΙ.Π των Α.Ε.Ι., έχουν και προϋπηρεσία και αυτοδύναμο διδακτικό έργο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, και συνεπώς, με βάση τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, θα πρέπει να αξιολογηθούν για τη βαθμίδα του λέκτορα κατ’ αναλογία των πρώην καθηγητών εφαρμογών των πρώην Τ.Ε.Ι., και εφ’ όσον έχουν τα τυπικά προσόντα σύμφωνα με τον νόμο, να έχουν αυτήν την δυνατότητα, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο για όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. των ελληνικών πανεπιστημίων, τη στιγμή μάλιστα που με την πρόσφατη ενοποίηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, οι καθηγητές εφαρμογών των πρώην Τ.Ε.Ι. εντάχθηκαν ως λέκτορες στα νέα ιδρύματα χωρίς αξιολόγηση.

Για το λόγο αυτό, με την ερώτησή τους, ρωτούν την κ. Υπουργό αν θα ανταποκριθεί στα αιτήματα αυτά των Διδακτόρων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα εξέλιξης των μελών της εκπαιδευτικής αυτής κατηγορίας.