Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ»

Μπαντίδοι: «Θα γίνουμε γιατρούδες, θα γίνουμε γιατροί»

Πιστός στο Αποκριάτικο ραντεβού ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», με την παράδοση σε πρώτη θέση πραγματοποιεί και φέτος σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων με δρώμενα και αναβίωση αποκριάτικων εθίμων που χαρακτηρίζουν την πόλη αποκλειστικά, αναδεικνύοντας τον τρόπο εορτασμού των Αποκρεών από τις παλαιότερες γενεές μέχρι και σήμερα. Σε δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Θα γίνουμε γιατρούδες, θα γίνουμε γιατροί
Την Καθαρά Δευτέρα θα φάμε πιταστή»

Είναι ένα από τα πολλά δίστιχα που έχουν διασωθεί στο πέρασμα των χρόνων και που θα ακούγονται στους δρόμους της πόλης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στι 7 το βράδυ από τους γνωστούς πλέον σε όλη την πόλη και όχι μόνο «Μπαντίδους» Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου συνοδεία φίλων, ντυμένοι μπαντίδοι και γιατρούδες, με σκωπτική διάθεση, θα περιδιαβεί τους δρόμους της Άρτας τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά δίστιχα και αποκριάτικα τραγούδια. Παραδοσιακή ορχήστρα θα συνοδεύει , στα τραγούδια, στους χορούς και στα πειράγματα. Γιατί οι Απόκριες δρώμενα ήταν πάντα στην Άρτα και εμείς επιμένουμε να θυμόμαστε. Η συμμετοχή όλων σας στο δρώμενο είναι σημαντική, η δε ανοχή σας στα πειράγματα των μπαντίδων κρίνεται απαραίτητη!

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. το Γαϊτανάκι μας, πιστό στο ραντεβού του χρόνια τώρα, θα τυλίξει και θα ξετυλίξει τις κορδέλες του υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Η νύφη και ο γαμπρός, τα συμπεθέρια και ο γανωτζής θα είναι και αυτοί εκεί δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο δρώμενο. Στους δρόμους θα βρεθούμε πάλι, φέρνοντας μνήμες και χαμόγελα, κέφι, χορό και τραγούδι. Προσκαλούμε ντόπιους και ξένους που θα βρεθούν στην πόλη μας το τριήμερο της Αποκριάς να περπατήσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί μας τα δίστιχα και τα παραδοσιακά τραγούδια.
Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή. Συνδιοργανωτής των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Συλλόγου μας είναι ο Δήμος Αρταίων».