Ετοιμο το ιστορικό Γεφύρι Πλάκας – Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση

Ενώνει και πάλι τα Τζουμέρκα με τα Κατσανοχώρια το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το γεφύρι της Πλάκας στον ποταμό Άραχθο, που είχε καταρρεύσει πριν από περίπου μία πενταετία

ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας: Συνεχίζονται οι εγγραφές μελών
Συνεχίζονται οι εγγραφές και οι ανανεώσεις μελών του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου “Αναγέννηση Άρτας” για τη νέα χρονιά (2020).
Όσοι ενδιαφέρονται για νέα εγγραφή θα πρέπει να προσκομίζουν ένα αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας και να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή, τα παλαιά μέλη θα πρέπει επίσης να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι για τη νέα χρονιά.
Για περισσότερες πληροφορίες στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μας, η με μήνυμα στο email gasanagenisiartas@gmail.com όπως επίσης και στη σελίδα https://www.facebook.com/AnagennisiArtas/

Α.Σ ΘΗΣΕΑΣ ΑΡΤΑΣ 
Εξαιρετικές εμφανίσεις για τους μικρούς αθλητές του

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι μικροί αθλητές του ΑΣ ΘΗΣΕΑΣ ΑΡΤΑΣ (PANOS TEAM) σε αγώνες TAEKWONDO CHAMPION KIDS CUP που διεξήχθη στο Περιστέρι στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020.
Οι αθλητές του συλλόγου μας δείξανε για ακόμη μια φορά την πολύ καλή τεχνική τους αλλά και την δυναμική τους που έχει ο σύλλογος στις μικρές ηλικίες. Με την σωστή καθοδήγηση και πολυετή εμπειρία των προπονητών Απόστολο Πάνο Μίλτο Πάνο και Νίκο Πάνο έχει ως αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος να βγάζει καλούς αθλητές και πρωταθλητές μέσα από τα φυτώρια του.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές αλλά και στον συνεργάτη μας Κακαρέλη Νίκο που είναι πάντα δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ευχαριστούμε και τους γονείς των αθλητών μας που ακολούθησαν την αποστολή και την στήριξη τους.
(Τα γραφεία του συλλόγου μας βρίσκονται στην οδό Γώγου Μπακόλα 67 Άρτα)

Στην πλατεία “Μητέρας” στη Φιλιππιάδα, θα γιορταστούν τα φετινά κούλουμα
Στην πλατεία “Μητέρας” θα εορταστούν φέτος τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, στην πόλη της Φιλιππιάδας. Οι εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρισης, θ’ αρχίσουν στις 10.00 το πρωί. Θα προσφερθούν παραδοσιακά φαγητά, εδέσματα και κρασί.
Εξάλλου εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου Ζηρού, με την στήριξη του Δήμου.

Ημερίδα διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027
Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρησης Κοινοτικών Πόρων διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα Διαβούλευσης στην Άρτα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.Ηεκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό ώρα 15:30 έως 20:00 παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κ. Σκρέκα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ.Κ. Μπαγινέτα.

Μια δράση προφορικής ιστορίας στη Λαογραφική Συλλογή «Γιώργος Γιάννος»
«Οι Λελοβίτες αφηγούνται…»
Καταθέστε φωτογραφίες και μαρτυρίες για τα παλιά Λέλοβα
Η προφορική ιστορία και το υλικό της (γράμματα, φωτογραφίες ή άλλα προσωπικά τεκμήρια) μπορεί να αναδείξει σημαντικές πτυχές του παρελθόντος που παραβλέπει η κυρίαρχη ιστορική αφήγηση και να συνεισφέρει με νέα δεδομένα και στοιχεία στην ιστορική, ανθρωπολογική και λαογραφική έρευνα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιμέλεια Εκθέσεων» οργανώνουν τη δράση «Οι Λελοβίτες αφηγούνται…».

Στόχος της δράσης είναι η καταγραφή πρωτογενών προφορικών μαρτυριών των κατοίκων του Θεσπρωτικού για τα παλιά Λέλοβα, και η συγκέντρωση ιστορικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την τεκμηρίωση της συλλογής. Το μουσείο του Γιώργου Γιάννου θα ζωντανέψει μέσα από μικρές αφηγήσεις ζωής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους ανθρώπους του Θεσπρωτικού να γράψουν οι ίδιοι την ιστορία τους αλλά και να συνδέσουν την οικογενειακή και γενεαλογική ιστορία τους με την ευρύτερη τοπική ιστορία αλλά και τη συλλογή του μουσείου.
«Φέρτε μας παλιές οικογενειακές φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζονται αντικείμενα από την παραδοσιακή ζωή του τόπου και δώστε μας σχετικές πληροφορίες!
Η δράση ξεκινά την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου από τις 10 πμ έως τις 2 μμ και θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.
Σας περιμένουμε!»
Διοργάνωση: Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» / Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τηλ. επικοινωνίας: 2683031619

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βιώσιμη διαχείριση των ακτών
Από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 διεξάγεται στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» που έχει ως αντικείμενο την επιμόρφωση 20 φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Τα σεμιναριακά μαθήματα αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση των ακτών με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, την βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων στις παράκτιες περιοχές, και την ανακύκλωση καθώς και σε συστήματα περιβαλλοντικής πιστοποίησης και παρακολούθησης.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο της Ιταλίας,στα πλαίσια του έργου RECO.RD – REcyclingStrategiesfortheCOastalSustainableWasteManagementtowardsR&DInnovation.
Το έργο RE.CO.RD ανήκει στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020» και συμμετέχουν τρείς Δήμοι, ο Δήμος Otranto – Επικεφαλής Εταίρος, ο Δήμος SantaCesareaTerme, και ο Δήμος Λευκάδας και δύο Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο του Salento.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 10 φοιτητές από την Ελλάδα και 10 φοιτητές από την Ιταλία,οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, και επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων, και κυρίως των πλαστικών, σε παράκτιες περιοχές

Δήμος Ζηρού
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πατέρα Γεωργίου
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιερέα Γεωργίου Χρήστου, εφημέριου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.
«Η απώλεια του πατέρα Γεωργίου γέμισε με θλίψη τις ψυχές μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του υπηρέτησε τον κλήρο και το λαό με ταπεινοφροσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Αγαπητός και ακούραστος πάντα, αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό και Πνευματικό έργο. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό».
Όπως ενημέρωσε η οικογένειά του ηεξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο(Τρίτη 25 Φεβρουαρίου)στις 3.00 μ.μ. από τον Ι. Ναό Γεωργίου, ενώ η σορός του θα τεθεί σε προσκύνημα από νωρίς το πρωί στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1969. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε στην Ελεούσα Άρτας. Στη συνέχεια και μέχρι το 1989 διακόνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας και από τότε μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδας. Έφερε τον 1ο βαθμό ιεροσύνης, ενώ είχε διδάξει ως καθηγητής σε Σχολεία της ευρύτερης περιοχής και της Φιλιππιάδας. Η αγαπημένη του σύζυγος Κωνσταντίνα έχει φύγει από τη ζωή. Άφησε δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Χρήστο, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο.